Technische Universiteit Delft

Babyboom en het falen van de econimie
02 november 2006 door SG

Studium Generale - Babyboomers zijn er trots op hoe zij de maatschappij hebben bevrijd van bekrompen instituties, zoals de verzuiling en klassieke rollenpatronen. Zij kwamen in opstand tegen de gevestigde politiek, vochten voor hun eigen rechten én voor die van de sociaal zwakkeren. De maatschappij moest beter en eerlijker.

20 november 2006 | 20:15 uur
plaats: Speakers, Burgwal 45 t/m 49, 2611 GG Delft

door Arie van der Zwan

Nu zij zelf de posities in de gevestigde politiek bezetten, doen zij vreemd genoeg alles waarvoor ze hebben gestreden weer teniet. Ze draaien alle sociale voorzieningen terug, verwijten andere generaties van gemakszucht en dulden geen kritiek. En kritiek is er zeker. Arie van der Zwan, econoom en PvdA-lid verzet zich bijvoorbeeld al jaren tegen het neoliberalisme en de hypocrisie van de babyboom generatie. In deze lezing gaat Van der Zwan in op de dominantie van de babyboomers, hun conflict met de andere generaties en de gevolgen van deze halsstarrigheid op onze economie.

Prof. dr. Arie van der Zwan (1935) is emeritus hoogleraar commerciële economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en lid geweest van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Ook was hij actief in het bedrijfsleven als directeur van de Nationale Investeringsbank en Vendex.

Gratis, aanmelden noodzakelijk. Alleen voor studenten en aio's toegankelijk

Meer informatie?www.sg.tudelft.nl