Politie Gelderland-Zuid


Met V-info overal en altijd actuele informatie


Brandweer Geldermalsen/Neerijnen/Lingewaal maakt als eerste gebruik van V-info


Geldermalsen, 20-11-2006 * Op 20 november 2006 hebben de samenwerkende brandweer van Geldermalsen/Neerijnen/Lingewaal (brandweer GNL) en ISC (ICT-Service Centrum Politie, Justitie en Veiligheid en tevens onderdeel van voorziening tot samenwerking Politie Nederland) een intentieverklaring ondertekend. Hiermee bekrachtigt brandweer GNL dat zij gaat werken met het product V-info van ISC. Brandweer GNL is daarmee het eerste brandweerkorps in Nederland dat gebruik maakt van V-info. V-info is een mobiele informatiedienst voor hulpverleners van de brandweer, ambulancezorg en hun ketenpartners waarmee hulpverleners overal en altijd actuele informatie kunnen opvragen.


Brandweercommandant Van Hemert: "Wij zijn werkzaam in een uitgestrekt verzorgingsgebied met daarin twee belangrijke verkeersaders zijnde de A2 en A15. Ons brandweerkorps heeft dan ook frequent te maken met verkeersongevallen. Met V-info hebben we nu een unieke informatiedienst in huis waarmee onze hulpverleners personen snel en veiliger uit een gecrasht voertuig kunnen bevrijden omdat we binnen enkele seconden inzicht krijgen in diverse veiligheidssystemen van moderne voertuigen. De aanschaf van V-info betekent kortom een veiligere situatie voor slachtoffers, ons personeel en andere hulpverleners. Daarnaast is het een leuk gegeven dat wij het eerste brandweerkorps in Nederland zijn die V-info in samenwerking met ISC gaat gebruiken."


Wat is V-info?

V-info is een unieke informatiedienst waarmee hulpverleners mobiel informatie kunnen opvragen uit een groot aantal databases zoals het kentekenregister en een 'gevaarlijke-stoffen-database'. De kracht van V-info is dat het altijd en overal actuele informatie kan aanbieden. Onder V-info zijn diverse modules beschikbaar zoals het mobiel voertuiginformatiesysteem voor hulpverleners V-info Crash & Recovery-module. Het product V-info is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en (potentiële) gebruikers.


Een veilig Nederland

Rients Brandsma, Manager Product Development ISC is zeer blij met de samenwerking met brandweer GNL: "Wij bieden voor de eerste keer een totaalpakket aan; van het werkend opleveren van hard- en software tot beheer en het verder ontwikkelen van de informatiedienst V-info. V-info is een prachtig en uniek product dat synoniem staat voor samen werken aan een veilig Nederland. Daarnaast biedt V-info de mogelijkheid om informatie tussen organisaties eenvoudig onderling uit te wisselen, om zo een professionele dienstverlening naar burgers te realiseren." (06)