Gemeente Geldermalsen

Gemeente regelt huishoudelijke hulp voor 2007

Alle mensen in de gemeente Geldermalsen die nu huishoudelijke verzorging krijgen, kunnen ook in 2007 bij hun huidige thuiszorgorganisatie terecht. Vanaf 1 januari 2007 treedt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking en wordt de huishoudelijke verzorging geregeld door de gemeente. De gemeente heeft afgelopen week contracten gesloten met 12 thuiszorgorganisaties voor het leveren van Hulp bij het huishouden. Mensen met een indicatie voor thuiszorg kunnen vanaf 1 januari 2007 zelf een keuze maken voor een van deze thuiszorgorganisaties.

De gemeente Geldermalsen heeft de selectie van zorgaanbieders samen met de gemeenten in de regio Rivierenland gedaan via een Europese aanbestedingsprocedure. Kwaliteit en keuzevrijheid voor de cliënten stonden daarin centraal. De regiogemeenten hebben criteria opgesteld voor de kwaliteit van zorg en hebben de prijzen daarvan vastgesteld. Alle zorgaanbieders die hebben ingeschreven op de gunning en voldeden aan de gestelde eisen, zijn gecontracteerd door de gemeenten.

De gemeente Geldermalsen stuurt eind november een brief naar alle mensen die nu huishoudelijke verzorging via het zorgkantoor krijgen, met uitleg over hun situatie vanaf 1 januari 2007. Vlak daarna zijn er informatiebijeenkomsten waar mensen terecht kunnen met hun individuele vragen.

De organisaties die hulp bij het huishouden mogen gaan bieden vanaf 1 januari 2007 zijn:
Actief Zorg B.V., Agathos thuiszorg, Beeuwkes Thuiszorg B.V., Curadomi, Stichting Icare, Nedzorg Holding B.V., PrivaZorg WMO B.V., Rivas Zorggroep, RST Zorgverleners, Stichting Woonvormen, Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenlanden (STMR) en Stichting Zorgcentra De Betuwe.