Gemeente Heusden


Verhuizing korfbalvereniging naar Vlijmen noodzakelijk

Het sportpark Haarsteeg kampt met ernstige capaciteitsproblemen. Daarom wil het college van Heusden dat korfbalvereniging NDWZ verhuist naar sportpark de Hoge Heide in Vlijmen. Het college wil het huurcontract voor het huidige onderkomen op sportpark Haarsteeg beëindigen.

De verhuizing van de korfbalvereniging is noodzakelijk omdat sportpark Haarsteeg met capaciteitsproblemen kampt, terwijl er op de Hoge Heide in Vlijmen een korfballocatie leeg staat. Op korte termijn moet de verhuizing leiden tot een afname van de capaciteitsproblemen in Haarsteeg. De ruimte die vrijkomt, kan voetbalvereniging Haarsteeg gebruiken voor de aanleg van parkeerplaatsen, een oefenveld en een kleedruimte.

Korfbalvereninging NDZW heeft aangegeven in Haarsteeg te willen blijven en grote moeite te hebben met een verhuizing naar Vlijmen. Toen NDZW begin dit jaar ontstond door een fusie tussen Never Down uit Vlijmen en Zwart Wit uit Haarsteeg, stelden de clubs als voorwaarde dat NDZW al haar activiteiten kan verplaatsen naar het sportpark Haarsteeg.

Het college begrijpt de teleurstelling van NDZW. Het is echter onverkoopbaar dat in Vlijmen een sportlocatie leegstaat, terwijl het sportpark Haarsteeg met capaciteitsproblemen kampt. Daarom acht het college de fusievoorwaarde van NDZW om in Haarsteeg te blijven onredelijk.

De gemeente heeft met de club een afspraak gemaakt om verder te praten over de locatie op sportpark de Hoge Heide. Het college wil graag helpen om deze locatie goed op orde te brengen. In een vervolgoverleg heeft NDZW de mogelijkheid aan te geven wat zij graag verbeterd wil zien.
Geplaatst op: 20 november 2006