BedrijfsautoRAI

Vier nieuwe MAN-bergingsvoertuigen voor Van Eijck

(11/20/2006)
Van Eijck International Car Rescue heeft vier MANâs aangekocht voor het uitvoeren van bergings- en repatriëringwerkzaamheden, autotransporten en pechhulp in binnen- en buitenland. an Eijck International Car Rescue BV uit Hulten is gespecialiseerd in het bergen, repatriëren en transporteren van gestrande voertuigen, 24 uur per dag en zeven dagen in de week. Incidentmanagement, waarbij defecte en beschadigde autoâs zo snel mogelijk van de weg gehaald worden zodat het overige verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt, behoort eveneens tot de taken van Van Eijck.

Van de nieuwe voertuigen worden er twee â van het type MAN TGL 12.210 4x2 BL met C-dagcabine â ingezet bij bergingswerkzaamheden in de regioâs Tilburg en Eindhoven. Het gaat hier om het bergen van defecte autoâs en om zogeheten eerste en tweede berging van verongelukte voertuigen. Opdrachtgevers zijn de alarmcentrales, de politie, Rijkswaterstaat, verzekerings- en leasemaatschappijen. De MANâs zijn uitgerust met lichtgewicht hydraulische schuifvloeren, die tot op het wegdek kunnen zakken. De chauffeur heeft een liftinstallatie en twee treklieren tot zijn beschikking om het kapotte voertuig aan boord te brengen. De opbouw is in delen geleverd door het Spaanse Monza en bij Van Eijck in eigen beheer gemonteerd en afgebouwd, inclusief zwaailampen, gereedschapskisten en dergelijke.

Het derde voertuig, een MAN TGL 8.210 4x2 BL met L-slaapcabine en TipMatic versnellingsbak, wordt door heel Europa op pad gestuurd om in opdracht van alarmcentrales vervangend vervoer af te leveren en gestrande voertuigen mee terug naar huis te nemen.

De vierde en zwaarste, een MAN TGA 18.430 4x2 LL-U met XXL-cabine, fungeert als autotransporter en wordt â in combinatie met een aanhanger â eveneens ingezet bij het repatriëren van kapotte autoâs. De truck is opgebouwd bij GS in Meppel en voorzien van hydraulisch hefbare dekken, waarmee hij ook zonder aanhanger tot acht autoâs kan laden en lossen. De aanhanger is ook geschikt voor het vervoer van hoge voertuigen, zoals campers, met een gewicht tot 7500 kilogram. Omdat de MAN TGA vaak langer van huis is â het werkgebied beslaat vooral Zuid-Italië en Sicilië, Spanje en Portugal â koos Van Eijck voor de extra ruime XXL-cabine en diverse comfortverhogende extraâs, zoals standairco.

Van Eijck geeft de voorkeur aan MAN vanwege de hoge kwaliteit en de moderne vormgeving van de autoâs, die goed aansluit op het imago van de onderneming. De bergingsvoertuigen zijn geleverd door MAN dealer Thieu van Dorst Bedrijfswagens BV in Breda.