Provincie Utrecht

Utrecht gaat van start

Science Park Utrecht gaat van start

20-11-2006 -

Met een financiele injectie van ruim 6,4 miljoen euro is het Science Park Utrecht uit de startblokken gegaan. Het Utrechtse Science Park moet uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor het bedrijfsleven en de Utrechtse kennisinstellingen. In het Science Park komt bovendien bedrijfsruimte beschikbaar voor kennisintensieve ondernemingen.

Om de realisatie van het Science Park Utrecht mogelijk te maken, hebben de provincie Utrecht, gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool van Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht vandaag een convenant ondertekend. Het Science Park is een samenwerkingsverband van deze partijen. Een stuurgroep onder voorzitterschap van de provincie Utrecht begeleidt de uitvoering van het werkprogramma van het Utrechtse Science Park.

Ruimte voor nieuw ondernemerschap
Science Park Utrecht helpt wetenschappers en studenten op weg om hun eerste stappen te zetten naar het ondernemerschap. Onderzoeksresultaten met commerciele potentie worden door het Science Park omgezet in economische activiteiten. Verder is het Science Park de verbindende schakel tussen ondernemers die willen samenwerken met kenniscentra in de directe nabijheid of zich in het park zich willen vestigen. Voor bedrijven komt minimaal 4000 m2 bedrijfsruimte beschikbaar. De gemeente Utrecht werkt bovendien aan een nieuwe ruimtelijke visie, waardoor - los van deze 4000 m2
- extra bedrijfsruimte beschikbaar komt voor ondernemingen die zich in het Science Park Utrecht willen vestigen.

Gezicht van Science Park
Het `gezicht' van het nieuwe Science Park Utrecht wordt het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie (CvOI). Dit centrum is in januari 2007 operationeel en wordt gehuisvest in het Van Unnik gebouw op het Universiteitscentrum. In het centrum komt een informatiebalie met 50 werkplekken voor starters, met informatie voor ondernemers over mogelijkheden voor huisvesting op het Science Park en het gebruik van onderzoeksfaciliteiten van de kenniscentra. Het centrum begeleidt ook de promotie en acquisitie van het Science Park.

Utrecht kennisprovincie
Gedeputeerde Mik, voorzitter van de Stuurgroep Science Park Utrecht: "Innovatie is van levensbelang voor het Utrechtse bedrijfsleven. Nu we het Science Park in de steigers zetten, kunnen we een stevige impuls geven aan de samenwerking tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Utrecht heeft een sterke kenniseconomie. De uitdaging voor het Science Park zal zijn om deze kracht goed te benutten. Het Science Park wordt de centrale spil in een netwerk van Utrechtse kenniscentra, waarvan ondernemers volop de vruchten kunnen plukken!"

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196