Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 243

datum: 16 november 2006

Amersfoort krijgt borden 'Groenste Stad van Nederland' bij invalswegen

Vanaf aanstaande maandag worden bij alle belangrijke invalswegen in de gemeente Amersfoort borden geplaatst om bezoekers te attenderen op de titel 'Groenste Stad van Nederland'. Deze titel nam Amersfoort recentelijk in ontvangst. Het eerste bord wordt op maandag 20 november door wethouder Hans van Daalen (Stedelijk Beheer, Zorg en Volksgezondheid) onthuld.

Groenste stad
De Stichting Entente Florale oordeelde op 11 oktober dat Amersfoort zich de Groenste Stad van Nederland mag noemen. Volgens de jury gaat Amersfoort gedurfde en eigentijdse oplossingen niet uit de weg, is de belevingswaarde van de openbare ruimte hoog en heeft de gemeente een duidelijke inbreng in het regionale beleid. De jury heeft verder waardering voor de wijze waarop de gemeente de betrokkenheid van de bevolking stimuleert en de inzet van vrijwilligers die hiervan mede het gevolg is. Ook is er waardering voor beleid en uitvoering van de natuur- en milieueducatie in Amersfoort.

Informatie: Tianne van Woudenberg, telefoon: 033 469 43 55, 06 24 81 38 71, e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl

U bent van harte uitgenodigd om deze onthulling bij te wonen. Deze vindt plaats om 11.45 uur op de Arnhemseweg: vanaf de A28 het eerste bord Amerfoort binnen de bebouwde kom, bij informatiebord Amersfoort.


---- --