MINLNV: Intensivering samenwerking Nederland en Vlaanderen

Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

20 november 2006 nr196

INTENSIVERING SAMENWERKING NEDERLAND EN VLAANDEREN

Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft vandaag in Brussel met de Vlaamse regering een samenwerkingsprotocol ondertekend gericht op intensivering van de samenwerking op het gebied van landbouw, visserij, plattelandsbeleid en natuur. Namens de Vlaamse regering tekenden minister-president Leterme, tevens minister van Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid en minister Peeters van Leefmilieu en Natuur.

Zo zullen Nederland en Vlaanderen proberen om voorafgaand aan Brusselse regelgeving tot gezamenlijke standpuntbepaling te komen. Te denken valt hierbij aan de implementatie van de Nitraatrichtlijn (mestbeleid), water, plattelandsontwikkeling, hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en de implementatie van Natura 2000 (aanwijzing natuurgebieden).

Ook zal de samenwerking binnen de FAO, OESO, WTO en andere internationale terreinen op het gebied van landbouw, visserij, natuur en leefmilieu worden geĂŻntensiveerd. Dat zal gebeuren door informatieuitwisseling en afstemming van beleid.

Gelet op de bevolkingsdichtheid van zowel Nederland als Vlaanderen zal speciale aandacht uitgaan naar landbouw onder verstedelijkingsdruk. Andere belangrijke thema.s in de samenwerking zijn landbouwverbreding, innovatie in de landbouw, landbouw in relatie tot bosbouw, jacht, energie, risico- en crisismanagement en evenwicht tussen landbouw en natuur.

Nederland en Vlaanderen zullen jaarlijks een werkprogramma van activiteiten vaststellen.

NOOT voor de redactie (