Persberichyten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 21-11-2006

Getuigen gezocht van diefstal met geweld

AMERSFOORT- Op woensdag 8 november vond er een diefstal met geweld plaats op de Oude Lageweg, ter hoogte van de fietstunnel onder de A28 door.

Omstreeks 18.45 uur fietste een 25-jarige man uit Hoevelaken over de Oude Lageweg. In de tunnel stonden twee jongens. Toen de Hoevelaker hen wilde passeren sprong een van de jongens voor zijn fiets en vroeg om zijn telefoon. Het slachtoffer ging er niet op in en kreeg vervolgens een aantal flinke klappen op zijn hoofd.

Op het moment dat er twee fietsers vanuit de richting Amersfoort de tunnel in reden, verlieten de daders in versnelde pas de tunnel. Zij liepen in de richting van Amersfoort. Over de daders kan worden verteld dat zij een licht getinte huidskleur hebben. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen reageren via 0900-8844, Eemland zuid.

Aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie en melding dat een man vernielingen zou plegen bij een woning aan de Van Nesstraat. Ter plaatse trof de politie een 31-jarige man uit Amersfoort aan. De man bekende direct dat hij een ruit vernield had. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Op de Ringweg Koppel Oost vond maandagavond een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Rond 18.45 uur reed een 45-jarige man uit Amersfoort met zijn auto achter op de auto van een 30-jarige vrouw uit Amersfoort. De man had te laat gezien dat de auto voor hem stopte waardoor de aanrijding ontstond. De 30-jarige vrouw liep licht letsel op aan haar nek.