Optoderma

Doorbraak psoriasis-producten Optoderma in Arabische wereld

BOEDAPEST, November 21 /PRNewswire/ --
Optoderma, producent van natuurlijke verzorgingsproducten tegen de huidziekte psoriasis, beleeft zijn doorbraak op de Arabische markt. De middelen zijn vanaf eind november beschikbaar in de 21 lidstaten van de Arabische Liga, na een akkoord met de (medicijnen )distributeur Cure Medical Supplies uit Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten).

De toegang tot de Arabische markt is een belangrijke volgende stap in de wereldwijde acceptatie van Optoderma-producten. Zo kreeg Optoderma, een volle dochter van het Duitse concern Optos, eerder dit jaar van de Amerikaanse voedsel- en medicijnenautoriteit FDA het groene licht zijn verzorgingsmiddelen tegen psoriasis op de Amerikaanse markt te brengen. De toekenning van de felbegeerde OTC-status (niet receptplichtig medicijn) maakt de weg vrij voor verkoop in Noord-Amerika (de Verenigde Staten, Mexico en Canada). Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het product komend voorjaar ook in Spanje en in enkele Scandinavische landen in de schappen ligt.

Testen tonen aan dat de Optoderma-verzorgingslijn tegen psoriasis- en eczeemsymptomen effectief is. Na toepassing van de zogenoemde PASI-methode bleken de producten in 70 procent van de gevallen aantoonbare verlichting te geven. De producten ondergingen verscheidene tests in Zwitserland en Hongarije.

Dermatologen en natuurartsen raken meer en meer overtuigd van de Optoderma-middelen tegen psoriasis. Het medicijn is inmiddels verkrijgbaar in Apotheken in Duitsland, Frankrijk, België, Zwitserland, Hongarije, Slowakije en Oostenrijk. Ook het publiek heeft vertrouwen in de producten. Zo vervijfvoudigde in Duitsland de omzet van de onderneming in de periode april-september 2006.

De verzorgingsmiddelen vinden vooral via internet hun weg naar de eindgebruiker. In de lidstaten van de Europese Unie (EU) zijn de producten direct verkrijgbaar via de website www.optoderma.com . Belangstellenden in Noord-Amerika kunnen eveneens in deze webshop terecht. Geïnteresseerden vinden makkelijk hun weg op de website die is opgesteld in zeven talen (Engels, Duits, Nederlands, Frans, Spaans, Fins, Zweeds).

Optoderma steekt veel energie in verdere verbetering van zijn producten. Zo vinden momenteel in Hongarije vergevorderde klinische testen plaats met toepassingen van natuurlijke minerale substanties, geproduceerd met behulp van nano vermalingstechnologie. De studies richten zich ook op het ontwikkelen van nieuwe producten voor andere auto-immuun gerelateerde huidaandoeningen zoals neuro-dermatitis en eczeem. Nog voor het einde van dit jaar worden voorlopige resultaten verwacht.

Contact: