BedrijfsautoRAI

Omvangrijk Reparatie- en Onderhoudscontract voor 555 Scania vrachtwagens bij Defensie

(11/21/2006)
Op vrijdag 17 november hebben de Project Directeur Generaal van de Defensie Materieel Organisatie, de heer van Dord, en de heer Rotman, Directeur Services van SCANIA Beers B.V., het contract ondertekend voor het uitbesteedde onderhoud aan de Scania Vrachtwagens 165 kN/Wissellaadsystemen en Aanhangwagens. Met dit contract, dat een looptijd heeft van 13 jaar, is een bedrag gemoeid van meer dan EUR 100 miljoen.
Met deze opdracht worden alle 555 voertuigen, inclusief de gehele opbouw van het containerafzetsysteem en de kraan, die in de afgelopen 12 maanden de Defensieorganisatie zijn binnengestroomd gedurende de gehele levensduur door Scania onderhouden.

âWij zijn zeer vereerd door het vertrouwen dat de Nederlandse strijdkrachten in Scania en onze service-organisatie heeft gesteld. Dit signaal bevestigd de hoge kwaliteit van onze service-activiteitenâ, aldus Anders Grundströmer, Managing Director van Scania Beers.

Director Services Henk Rotman vult aan: âsamen met defensie is de afgelopen jaren zeer constructief samengewerkt. Dit contract is de kroon op deze samenwerkingâ.

Omdat Defensie ook met Wissellaadsystemen rijdt in gebieden waar het niet toegestaan of soms ongewenst is om civiele monteurs in te zetten, kent het contract verschillende zekerstellingen. Er zijn met Scania bijvoorbeeld stageplaatsen afgesproken waar militaire monteurs enkele weken per jaar "hun kennis kunnen onderhouden" zodat zij, indien gewenst het onderhoud van de voertuigen in operationele omstandigheden kunnen overnemen.

Alle vrachtwagens worden, afhankelijk van hun stationering, bij diverse werkplaatsen van Scania Beers in Nederland ondergebracht.