Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

21-11-2006
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Roosdunen (2006).

Burgemeester en wethouders van Ameland maken op grond van artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat met ingang van 23 november 2006 gedurende zes weken bij de balie van de sectie VROM ter inzage ligt het door de gemeenteraad van Ameland in zijn vergadering van 23 oktober 2006 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Roosdunen (2006). Het plangebied ligt ten noordoosten van Ballum en grenst ten westen aan de Strandweg. Ten noorden en ten oosten van het plangebied zijn de Ballumerduinen en de Roosdunen gelegen.

Dit bestemmingsplan heeft tot doel het juridisch-planologisch kader te bieden voor, globaal gezien, het wijzigen van de bestemming "actieve recreatie" zodat in het gebied de bouw van een bedrijfswoning, vier recreatiewoningen, de aanleg van parkeerplaatsen en het plaatsen van tenten en toercaravans mogelijk is. De bestemming "groenvoorziening" ondergaat een wijziging voor de aanleg van parkeerfaciliteiten. De aanpassing van de bestemming Bb3 maakt de bouw van twee recreatiewoningen aan de Klaproosweg/'t Snikkepad mogelijk. Dit plan omvat ook een herziening ex artikel 30 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis, Jelmeraweg 1 te Ballum. Het gemeentehuis is voor het publiek op werkdagen geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 23 WRO jo. Afdeling 3.4 Awb zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan binnen voormelde termijn van de ter inzagelegging bij het College van Gedeputeerde Staten van Fryslân, Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden bedenkingen inbrengen. Dat kan zowel (bij voorkeur) schriftelijk als mondeling gebeuren, binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken. Degene die zijn bedenkingen mondeling wil indienen, kan dit bij de provincie kenbaar maken. In dat geval kan telefonisch contact worden opgenomen met de afdeling Ruimtelijke Plannen (058 - 2925542).
Iedereen kan bedenkingen inbrengen tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het ontwerpplan heeft aangebracht:

Wijzigingen naar aanleiding van een zienswijze:
- In de artikelen 4 "Verblijfsrecreatieve doeleinden 2" en 5 "Verblijfsrecreatieve doeleinden 3" van de voorschriften is alsnog een aanlegvergunningstelsel opgenomen die de natuur- en landschapswaarden van het gebied waarborgt;

- In artikel 3.2.1. onder is de onderlinge afstand gewijzigd in 25 m;
- In artikel 6.2.1. onder b is de oppervlaktemaat van een caravan gewijzigd in 45m²;

- het deel ten zuidwesten van de huidige duinwal tot aan de Strandweg krijgt de aanduiding "cultuurhistorisch waardevolle duinwal".

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer R. Korvemaker van de sectie Vrom telefoonnummer (0519) 555 526.

---

© 2006 Gemeente Ameland