Ingezonden persbericht


Spam en eigen medewerkers grootste struikelblokken voor effectieve beveiliging

Onderzoek Trend Micro wijst op stijgende investeringen in beveiligingsproducten

Utrecht, 21 november 2006 - Onderzoek van Trend Micro (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), toonaangevend op het gebied van antivirus- en contentbeveiliging, toont aan dat ruim een derde van de grote bedrijven in het afgelopen jaar te maken had met een of meer beveiligingsissues. De meeste problemen betroffen spam of hadden te maken met het e-mailverkeer van eigen medewerkers. Hoewel een meerderheid van de ondervraagden tevreden is met de bescherming tegen virussen en spam, wordt daarentegen nog altijd te weinig strategische aandacht en te weinig budget besteed aan ICT-beveiliging.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral in bedrijven met meer dan 200 medewerkers het gebruik van beveiligingsproducten ten opzichte van 2005 sterk is toegenomen. Het bedrijfsleven in Nederland en België investeerde voornamelijk in hardware, firewalls, antispam en antispyware. Daarnaast bleek uit een toenemende inzet van VPN's en beveiligde routers, dat het bewustzijn op het gebied van netwerkbeveiliging groeit.

Investeren in security-oplossingen blijkt nog steeds relevant voor veel bedrijven. Vooral overheidsinstellingen, financiële organisaties en de dienstverlenende sector zijn belangrijke doelsectoren voor beveiligingsbedrijven als Trend Micro. Halverwege 2005 plande 54 procent om een security-product te kopen, terwijl dit jaar 43 procent van de ondernemingen in Nederland dit van plan is. In België liggen deze cijfers nog hoger. In beide landen heeft ruim de helft van de ondervraagden investeringsplannen in security-oplossingen voor netwerken en gateways. De samenwerking van Trend Micro met Cisco biedt voor veel ondernemingen extra mogelijkheden.

Voor het onderzoek - uitgevoerd door onderzoeksbureau Heliview - zijn 252 bedrijven in Nederland en 200 bedrijven in België ondervraagd. Doel van het onderzoek was de marktontwikkelingen in het algemeen en de marktpositie van Trend Micro in het bijzonder in kaart te brengen.

# # #

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is wegbereider op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Sinds de oprichting in 1988 levert Trend Micro aan personen en organisaties van elk formaat bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -diensten. Met het hoofdkantoor in Japan en vestigingen in meer dan 30 landen verkoopt Trend Micro oplossingen via zakelijke en Value-Added Resellers en dienstverleners over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website op www.trendmicro.com.

# # #

Neem voor meer informatie contact op met:
Trend Micro
Mireille Boetje
Tel.: 030 2106 333
E-mail: Mireille_Boetje@trendmicro.co.uk

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis / Annemiek Driessen
Tel.: 030 6565 070
E-mail: trendmicro@lvtpr.nl

Trend Micro en PC-cillin zijn handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectieve rechthebbenden.