Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 21 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 21-11-2006

Hennepkwekerijen

Zaandam en Assendelft, maandag 20 november 2006

De politie heeft naar aanleiding van binnengekomen tips onderzoeken ingesteld in een bedrijfspand en vier woningen. Aan de Penningweg in Zaandam werden in een bedrijfsunit, die was verdeeld in twee kweekruimten, 280 planten aangetroffen. Bij drie woningen werd geen plantage gevonden maar bij een woning aan de J.M. van der Meystraat in Assendelft werd een kweekruimte in een slaapkamer aangetroffen. In de badkamer hingen 90 planten te drogen en er werden bijna 500 stekken aangetroffen. De kwekerijen en planten werden ter vernietiging in beslag genomen en afgevoerd. Er werden nog geen verdachten aangehouden.

Hoofdwond

Zaandam, maandag 20 november 2006, 15:29 uur

Een 68-jarige fietser uit Zaandam heeft een hoofdwond opgelopen na een aanrijding met een personenauto. De auto, bestuurd door een 38-jarige Zaandammer kwam vanaf het parkeerterrein van de Oost-Dorsch de straat Poelenburg oprijden. Hierbij verleende hij de fietser, die voor hem van links vanaf de busbrug kwam, geen voorrang waardoor deze tegen de flank van de auto reed. De man werd met vermoedelijk hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Jongen aangevallen

Zaandam, maandag 20 november 2006, 13:45 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot beroving van een 12-jarige jongen uit Zaandam, die plaatsvond op maandagmiddag rond kwart voor twee nabij de Westerwateringtunnel. Twee mannen zouden de jongen van zijn fiets hebben getrokken en hem hebben toegeschreeuwd of hij iets van waarde bij zich had. Toen de jongen dit ontkennend beantwoordde vervolgden de mannen hun weg in de richting van het Volkspark. De jongen omschreef de mannen als junkachtige types die tussen de 30 en 40 jaar oud waren. Eén van hen droeg een jack met een capuchon en de ander had donkerblond lang haar. Getuigen worden verzocht te bellen met wijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.

Poging tot aanranding

Zaandam, november 2006

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot aanranding op zaterdagochtend 18 november van een 36-jarige vrouw uit Zaandam. De vrouw liep tegen 07.30 uur over het fietspad dat is gelegen tussen Koogerveld en het Zaans Medisch Centrum in de richting van het ZMC, toen zij een onbekende man zag staan met een fiets aan de hand. Zij passeerde hem en vervolgde haar weg. De man haalde haar per fiets in en riep iets onverstaanbaars. De vrouw vertrouwde het niet en rende in de richting van het ziekenhuis. Even later, ter hoogte van de Karel Lotsylaan werd zij vastgepakt door de man die zich inmiddels van zijn onderkleding had ontdaan. Hij probeerde haar mee te trekken, maar de vrouw wist zich los te rukken en de man met een sleutel in de buikstreek te raken. Mogelijk dat dit de man heeft verwond. Het gaat om een blanke lange man van 1.95 tot 2.00 m lang, kort donkerblond haar met een normaal tot mager postuur. De man had zogenaamde spleetogen en een dunne neus. Hij droeg een donkerblauwe tot zwarte korte jas en lichte sportschoenen. De politie verzoekt getuigen of mogelijke andere slachtoffers zich te melden bij de afdeling Zedenzaken via 0900-8844.