Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

14 november 2006
FAJK reist af naar Peru

21 november stappen vier leden van de Peru-werkgroep in het vliegtuig met bestemming Peru. Op het programma staan ontmoetingen en discussies met jonge leden van de Peruaanse partnerorganisatie Confederacion Nacional Agraria (CNA).

CNA is een nationale landbouworganisatie en komt op voor de belangen van kleine en middelgrote Peruaanse boeren en hun families. Hun doel is ervoor te zorgen dat er genoeg mogelijkheden voor deze boeren en voor toekomstige generaties zijn om hun bestaan op het platteland voort te zetten. Hiermee willen ze de leegloop van de plattelandsgebieden tegengaan.

De samenwerking tussen het FAJK en CNA dateert al uit 1998. Dankzij dit verbond hebben leden van beide organisaties de mogelijkheid om van elkaar te leren. Door elkaar ter plaatse te bezoeken maken beide groepen kennis met elkaar, elkaars landbouw en activiteiten. In 2001 begonnen de organisaties met het project Versterking van de landelijke jeugd, in 2004 gevolgd door het project Landbouw en voeding.

Het doel van dit tiendaagse bezoek is het verstevigen van de contacten tussen beide organisaties en het bespreken van het verloop van de samenwerking. Een aantal nieuwe leden van de Peru-werkgroep wordt de mogelijkheid geboden om kennis te maken met CNA, de Peruaanse landbouw en de positie van Peruaanse jonge boeren.

Na aankomst in de hoofdstad Lima hebben de werkgroepleden een bijeenkomst met bestuurders en jonge CNA-leden. In de dagen die volgen bezoeken ze regionale afdelingen in de regios Cusco en Juinin. Verder bekijken ze in verschillende dorpen activiteiten die gericht zijn op gezonde voeding en wonen ze een nationale bijeenkomst van CNA-jongeren bij. Tijdens deze bezoeken staan discussies over de samenwerking tussen het FAJK en CNA en uitwisseling van ervaringen centraal. De week wordt dan ook afgesloten met een dag van evaluatie en conclusies over de inhoud, de voortgang en de toekomst van de samenwerking.

Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met:

Mark Groeneveld
Mark.Groeneveld@Plattelandsjongeren.nl
tel. 026-4421942

of met:

Matilde van Ommen
mvanommen@najk.nl
tel. 030-2769856