Ingezonden persbericht


Craftworld Congres bundelt televisie en gaming

met openingslezing door Han Peekel

Op 22 november organiseert iMMovator het Congres Craftworld, waar programmamakers, gamedevelopers, scenarioschrijvers en businessdevelopers elkaar ontmoeten. Craftworld zal u inspireren en kennis laten maken met concepten die het massamedium TV combineert met de interactiviteit van gaming.

De werelden van gaming en televisie bestaan momenteel naast elkaar, waarbij er niet of nauwelijks geprofiteerd wordt van elkaars mogelijkheden. Tijdens het congres Craftworld: The art of television and gaming krijgt u handvatten aangereikt om dit te doorbreken.

Programma
Openingslezing door Han Peekel, televisieproducent Als televisieproducent heeft Han Peekel tot nu toe een kleine 4000 programma's geproduceerd. Als geen ander kent hij de mediawereld. Hij is reeds 35 jaar getuige van de stormachtige ontwikkelingen en nog steeds betrokken bij tal van activiteiten in de televisiewereld, zoals de ontwikkeling van drie thema kanalen. Han Peekel zal vanuit zijn kennis en ervaring zijn visie geven op de integratie van televisie en gaming.

Presentatie geïntegreerde concepten televisie & gaming Vier teams, samengesteld uit gaming developers, programmamakers en creatieve conceptontwikkelaars zijn de uitdaging aangegaan om vier innovatieve concepten te ontwikkelen dat gaming en televisie met elkaar integreert. Tijdens dit congres presenteren de vier teams hun concept.

Lessons learned
De teams zijn op weg naar het concept gevolgd door een 'procesteam'. De ervaringen, resultaten en observaties van dit team worden tijdens Craftworld gepresenteerd. Een unieke ervaring met bijzondere resultaten, want niet eerder werd in Nederland zo'n proces gevolgd én uitgewerkt.

De dagvoorzitter van het congres is Jurriaan van Rijswijk.

Voor meer informatie en inschrijven: www.craftworld.nl.

Het Congres Craftworld wordt georganiseerd door iMMovator Cross Media Network en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, provincie Noord-Holland en Taskforce Innovatie Regio Utrecht.

NLGD 06

Het Congres Craftworld wordt tijdens de Nederlandse Gamedagen georganiseerd. De Nederlandse Gamedagen zijn dé plek waar gameondernemers, wetenschappers, gameontwikkelaars, studenten en beleidsmakers elkaar ontmoeten. De Gamedagen laten Nederland zien welke belangrijke rol zowel 'entertainment' als 'serious'gaming in de wereld speelt.

----------
Noot voor de redactie,