Gemeente Capelle a/d IJssel

Persbericht
datum:
9 november 2006
nummer:
089

|                                                                              |
Schollevaar-Oost gaat 'Schoon de winter in'

Op woensdag 22 november start in Schollevaar-Oost de actie 'Schoon de winter in'. Bewoners uit de wijk kunnen op die dag hun grofvuil aanbieden zonder daarvoor een afspraak te maken. Op donderdag 14 december kunnen de inwoners van Schollevaar-Oost nogmaals hun grofvuil zonder afspraak aanbieden. De NV MAC haalt het afval op. De actie maakt onderdeel uit van het project Thuis in Schollevaar-Oost.

Grofvuil
De bewoners van Schollevaar-Oost worden uitgenodigd om hun huis eens flink op te ruimen en op 22 november en/of 14 december hun grof huishoudelijk afval langs de straat te zetten. Om 9.00 uur vertrekt vanaf de Nabucco een vrachtwagen van de NV MAC (Milieuservices AVR Capelle) die grofvuil komt ophalen. Het grofvuil moet daarom op vóór 9.00 uur langs de weg staan. De actie loopt tot 15.00 uur.

De bewoners moeten het aangeboden grofvuil wel als volgt aanbieden:
- aan de openbare weg, op een voor een vrachtwagen goed bereikbare plaats;
- gescheiden; ijzer bij ijzer, hout bij hout, enz.;
- in voor één persoon hanteerbare pakketten.

Afval op eigen terrein wordt niet meegenomen. Ook chemisch afval kan niet aangeboden worden.

Thuis in Schollevaar-Oost is een project van de gemeente Capelle aan den IJssel en Com·Wonen. In verschillende deelprojecten wordt gewerkt aan betere woningen, een prettige woonomgeving en goede relaties tussen de bewoners in Schollevaar-Oost.


---