Gemeente Dordrecht


---

Informatiebijeenkomsten individuele voorzieningen Wet maatschappelijke ondersteuning

Karin Notenboom

Dordtenaren met een beperking die gebruik maken van voorzieningen in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) of van hulp in het huishouden (Awbz), zijn van harte welkom op informatiebijeenkomsten. Deze worden georganiseerd in verband met de komst van de de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en vinden plaats op woensdagmiddag 22 en donderdagavond 23 november. Wethouder A.T. Kamsteeg (Welzijn) is hierbij aanwezig. De bijeenkomsten zijn ook informatief voor vertegenwoordigers van zorgvragers en âaanbieders. De bijeenkomsten worden gehouden in het kader van de inspraak op de regionale Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning en het Besluit maatschappelijke ondersteuning. De Drechtstedengemeenten, waaronder Dordrecht, leggen hierin vast op welke voorzieningen inwoners met een beperking een beroep kunnen doen als de Wmo op 1 januari 2007 van kracht is. Gemeenten zijn vanaf dat moment het loket voor hulp in het huishouden. De inspraaktermijn loopt tot en met 12 december.

Sprekers op de bijeenkomsten zijn een vertegenwoordiger van bureau Wvg van de gemeente Dordrecht en wethouder A.T. Kamsteeg. Bezoekers krijgen uitleg over onder meer de Wmo, de keuzes die de Drechtstedengemeenten voorstellen en over een beperkt aantal verandering(en) voor mensen die een beroep doen op individuele voorzieningen. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 22 november, 15.00-17.00 uur, in de Wielborgh, locatie Waterwiel, Admiraalsplein 700 in Wielwijk en op donderdag 23 november, 19.30-21.30 uur, de Wielborgh, locatie Stadswiel, Beverwijckstraat 49 in de binnenstad.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan wmo@dordrecht.nl

Informatie vooraf
Wie zich vooraf wil informeren over de notaâs die zijn vrijgegeven voor inspraak, kan deze inzien in het gemeentehuis. Ze zijn ook gepubliceerd op www.socialedienstdrechtsteden.nl en op www.dordrecht.nl/wmo. De verordening, de samenvatting en het besluit zullen tevens verspreid worden onder een groot aantal betrokken organisaties.

document icoon mID_1890_cID_855_060717WMO069.jpg

Redactie
Hanneke van Leeuwen
Communicatie

telefoon (078) 639 89 94

Informatie