Gemeente Den Helder

15-11-2006 Samen werken aan een kindvriendelijk Julianadorp

Wat is er allemaal te doen voor de jeugd en jongeren in Julianadorp? Is het aanbod voldoende? Wat kan beter? Wat ontbreekt er nog aan? Die vragen staan centraal tijdens de werkconferentie Samen werken aan een kindvriendelijk Julianadorp, op woensdag 22 november in gebouw t Tij op het terrein van Noorderhaven. Doel van de werkconferentie is het beoordelen van het aanbod van jeugd- en jongerenvoorzieningen en te komen tot een kindvriendelijk Julianadorp: een wijk met een goed voorzieningenaanbod voor kinderen en jongeren van 0 23 jaar en hun ouders.
De resultaten van de conferentie worden verwerkt in het Structuurplan Julianadorp.

De conferentie is bedoeld voor alle organisaties die zich in Julianadorp richten op jeugd en jongeren. Bent u niet werkzaam bij een dergelijke organisatie, maar denkt u een zinvolle bijdrage te kunnen leveren, dan bent u ook van harte welkom! Bevestig uw deelname via een mailbericht aan: pveltkamp@denhelder.nl.
Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur: ontvangst
13.30 uur: opening door (jeugd)wethouder Linda Rose Smit 13.45 uur: Stan Meeuwse, directeur Defence for Children Nederland: wat betekent het VN Verdrag van de Rechten van het Kind voor de dagelijkse lokale praktijk?
14.15 uur: Froukje Hajer, beleidsmedewerkster Jantje Beton: wat zijn de activiteiten van het Nederlandse netwerk van Kindvriendelijke Steden en wat is een kindvriendelijke stad? 14.45 uur: Julianadorp anders bekeken
15.00 uur: pauze
15.15 uur: beoordelen van het aanbod van voorzieningen voor de jeugd in zes themaclusters aan de hand van vragen
16.30 uur: terugkoppeling per groep
17.00 uur: maken van afspraken over omgaan met de adviezen, stellen van vragen.
17.15 uur : afsluiting