Prinses Máxima bij Hogeschool INHOLLAND Haarlem op 22 november

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Haarlem - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont op woensdag 22 november bij Hogeschool INHOLLAND Haarlem de officiële start bij van het lectoraat Microfinanciering & Small Business. Het symposium duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur.

De lancering vindt plaats tijdens het symposium 'Microfinanciering & Small business, de uitdaging voor Nederland' dat wordt georganiseerd ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gebouw van Hogeschool INHOLLAND Haarlem. Op het symposium wordt gesproken door Maria Nowak, voorzitter van het European Network en door Dawn Arnall, echtgenote van de Ambassadeur van de USA in Nederland: Ronald E. Arnall. Daarna wordt het onderwerp uitgediept tijdens een paneldiscussie met vertegenwoordigers van het Center for Entrepreneurship van de Universiteit van Nyenrode, de stichting Zwarte Zakenvrouwen Nederland en Rabobank Nederland.

Microfinanciering is een van de manieren om kleine ondernemers die niet of nauwelijks voor reguliere financiering in aanmerking komen op weg te helpen bij het starten van een eigen bedrijf. Door kleine leningen kunnen mensen die anders zonder werk zouden blijven zelfstandig in hun inkomen voorzien. Daarmee geeft microfinanciering de armste bevolkingsgroepen kansen en zelfvertrouwen. De Prinses is nationaal en internationaal nauw betrokken bij dit onderwerp.

Microfinanciering staat momenteel erg in de belangstelling als middel om ondernemerschap te stimuleren. Met de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede aan professor Muhammad Yunus heeft het ook internationale erkenning gekregen. Microfinanciering werkt goed in ontwikkelingslanden. Tijdens het symposium worden ook de mogelijkheden voor westerse landen besproken.

Voor Hogeschool INHOLLAND past het onderwerp microfinanciering in het profiel, waarin ondernemerschap, maatschappelijke betrokkenheid en ontplooiing kernwaarden zijn. Via het lectoraat hoopt de hogeschool de kennis te vergroten over slaagkansen van deze vorm van financiering. Banken en andere instellingen zijn bij de uitwerking betrokken.

///// einde persbericht //////