Gemeente Soest

Boekpresentatie

Datum: 17/11/2006

Boekpresentatie "Soest, geschiedenis en architectuur"

Op woensdag 22 november 2006 vindt in gebouw De Deel aan de Kekstraat 11B in Soest om 16.30 uur de presentatie plaats van het boek 'Soest, geschiedenis en architectuur'. Gedeputeerde de heer J. van Bergen zal het eerste exemplaar ontvangen uit handen van de heer H. Kernkamp, voorzitter van de Stichting Publikaties Oud-Utrecht (SPOU).

Daaraan voorafgaand zullen mevrouw K. Veenland-Heineman namens de redactie en de heer C. Douma als voorzitter van de monumentencommissie Soest kort het woord voeren. Wethouder A.F.M. Krijger zal als vervanger van portefeuillehouder T. Middelkoop deze bijeenkomst namens het gemeentebestuur bijwonen.

Het boek is deel 32 in de reeks Monumenten Inventarisatie Provincie Utrecht.

Soest is een van de oudste nederzettingen in de provincie. Zowel de archeologische resten, het cultuurlandschap als de gebouwen getuigen van een lange geschiedenis. Monumentale kerken en begraafplaatsen, buitenplaatsen, een voormalig klooster, herenhuizen, villa's en heel veel boerderijen bepalen het beeld in Soest, Soestduinen en Soesterberg.

Ruim 200 rijks- en gemeentelijke monumenten en panden met beeldbepalende waarde worden in dit boek beschreven, alfabetisch op straatnaam van de Amersfoortsestraat tot aan het Zeisterspoor.

Een hoofdstuk over de verschillende gebouwtypen, een lijst van alle in de gemeente geïnventariseerde monumentale objecten, een verklarende lijst van bouwkundige termen en begrippen én een literatuurlijst completeren dit standaardwerk.

'Soest, geschiedenis en architectuur', door Hans Lägers, Michiel Kruidenier en Karen Veenland-Heineman (red.), in de MIP-reeks nr. 32, ISBN 90-6720-409-9, 336 pagina's, ruim 300 illustraties, prijs 22,75.

Het boek is in de professionele boekhandel te koop of te bestellen.

© 2004-2006 Gemeente Soest - Disclaimer