Gemeente Deventer

gezelligheid in seniorencafe wijk 3

Informatie en gezelligheid in seniorencafe wijk 3

Tijdens het seniorencafé in wijk 3 op woensdag 22 november is er een informatiemiddag voor alle senioren in wijk 3 van 15 tot 17 uur. Carinova en de Stichting Ouderenwerk verzorgen de bijeenkomst. Het enthousiaste koor Excuse Mi uit Knutteldorp verzorgt 's avonds een muzikaal optreden van 19 tot 20 uur.

De organisatie van de informatiemarkt is in handen van het seniorenteam van wijk 3. Carinova geeft uitleg over de zorg-, hulp- en dienstverlening die zij aan senioren kunnen leveren. De Stichting Ouderenwerk Deventer legt uit welke financiële regelingen er bestaan voor ouderen en hoe ouderen daar gebruik van kunnen maken. Onder de bezoekers van het seniorencafé is gebleken dat er behoefte is aan informatie vanuit deze instellingen.

Muzikaal optreden Excuse Mi

Het enthousiaste koor Excuse Mi verzorgt een muzikaal optreden voor alle bezoekers van het seniorencafé. Ruim twintig koorleden brengen een eigentijds repertoire.

Seniorencafé

Het seniorencafé in activiteitencentrum de Venen is gestart in 2006 en in korte tijd uitgegroeid tot een van de drukst bezochte ouderenactiviteiten in de stad. Het voorziet in een duidelijke behoefte bij de ouderen in wijk 3, ook dankzij een aantrekkelijk en afwisselend activiteitenaanbod. Een vaste kern van enthousiaste vrijwilligers is hiervoor verantwoordelijk.

Publicatiedatum: 20-11-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 20 november 2006