Gemeente Enschede

Burgemeester Enschede brengt stem uit samen met jonge kiezers van Enschede

Burgemeester den Oudsten brengt woensdag 22 november tijdens de Tweede Kamerverkiezingen samen met drie van de jongste kiezers van Enschede zijn stem uit. Dit gebeurt om 10.00 uur in de Basisschool Anna van Buren.

Stemmen kun je niet jong genoeg leren. Het is een activiteit die ook jongeren aangaat. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft om jongeren kiesbewust te maken speciaal voor hen de campagne "push that button" ontwikkeld. Burgemeester den Oudsten heeft in aansluiting op deze campagne alle "nieuwe" kiezers in Enschede een brief gestuurd en hen opgeroepen hun stem uit te brengen. Om de campagne kracht bij te zetten en te laten zien dat jongeren wel degelijk een politieke mening hebben, ontvangt de burgemeester Gijs Middelkamp, Daniëlle ten Damme en Jennifer Smink. De burgemeester gaat met deze jongeren in gespek over datgene wat hen bezighoudt.

Ronde langs stembureaus

Na de ontmoeting met de jonge kiezers en de stembureauleden in de Basisschool Anna van Buren maakt de burgemeester aansluitend een ronde langs de stembureaus Dr. Arienshuis, Lijsterstraat 30, De Bastille, Universiteit Twente en VSO de Huifkar, Bonairestraat 9.

Bijzondere stemcomputer

Visueel gehandicapten uit Enschede en omgeving kunnen 22 november hun stem uitbrengen via een stemcomputer met audio instructie. Burgemeesters en Wethouders van Enschede hebben besloten tot aanschaf van een dergelijke stemcomputer, nadat een eerdere proef goed bevallen was. De stemcomputer staat in het woonzorgcentrum Hatteler.

Uitslagen als eerste bekend

De gemeente Enschede publiceert ieder uur de tussentijdse opkomstpercentages op de website www.enschede.nl. De uitslag is na 21.00 uur live te volgen via deze website. De voorlopige uitslag wordt tegen 21.15 uur verwacht. Enschede gaat ervan uit, dat zij net als bij voorgaande verkiezingen weer de eerste van de tien grote gemeenten is met de voorlopige uitslag.

21 november 2006