Gemeente Coevorden

Uniek Picardtboek met prenten en gedichten

Op woensdag 22 november wordt het eerste exemplaar van het Picardtboek uitgereikt aan de nazaten van Johan Picardt. Burgemeester B.J. Bouwmeester van de gemeente Coevorden zal, als slotvoogd van de Picardtclub, het boek uitreiken. Het boek is uitgegeven als afsluiting van de Picardtclub. In het boek staan alle prenten en gedichten die in de periode 1973-2005 zijn gemaakt, in het kader van de jaarlijkse bijeenkomsten van de Picardtclub.

Ter gelegenheid van het 300-jarig ontzet van Coevorden in 1972 en als eerbetoon aan de historicus Johan Picardt is in 1973 de Picardtclub opgericht. De doelstelling van de Picardtclub was het aankweken en verbeteren van de historische kennis van de Heerlijkheid Coevorden en de liefde voor de stad en haar omgeving. Om dit te bereiken vond de afgelopen 33 jaar in Coevorden een jaarlijkse lezing plaats tijdens Ganzenmarkt op de tweede maandag in november.

De laatste zitting van de Picardtclub werd in 2004 gehouden. De Picardtclub, bestaande uit slotvoogd burgemeester B.J. Bouwmeester en de assessoren mevrouw A. Stuurman en de heren B. van der Weide en J. Bos, besloot dat de bijeenkomsten van de Picardtclub in de huidige vorm te weinig waarde hadden. Nu de Picardtclub opgehouden is te bestaan, heeft de gemeente een boek uitgegeven als herinnering aan de Picardtclub.

Het boek is te koop bij boekhandel Kardol in Coevorden voor EUR 14,95 en is vanaf donderdag 23 november verkrijgbaar.