LLiNK

Onderwerpen Desmet Live woensdag 22 november

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 22 november 2006
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatoren Dieuwertje Blok en Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

4 Elements - Vandaag komt Jiska Rickels praten over haar debuutfilm '4 Elements', tevens openingsfilm van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). Ze vertelt waarom ze de vier elementen in een documentaire wilde vastleggen. Hoe was het bijvoorbeeld om koningskrabvissers in de Beringzee te vergezellen?

De mening van het volk - Peter Middendorp, journalist voor onder andere het Volkskrant Magazine en HP/De tijd, spreekt deze uitzending met Francisco en Dieuwertje over het boek 'Laat jij het volk even binnen?'. In dit boek bundelde hij, samen met Stijn Aerden, vijftien verhalen van Nederlandse schrijvers over de mening van het Nederlandse volk. Deze mening speelt tegenwoordig een steeds grotere rol in de politiek.

Hans Baaij - Hans Baaij, directeur van Stichting Varkens in Nood, is vanavond te gast in de studio. Hij vertelt over de stichting, die probeert met campagnes consumenten en verkopers ervan te overtuigen dat varkens een beter leven verdienen.

Community Art - Henk Keizer is organisator van het festival 'Kunst in mijn buurt', een nieuw festival rond community art in Utrecht. Hij komt praten over de documentaires die vertoond worden, de voorstellingen en de 'Cinemaaltijd'. Jan Rijnierse van Stut Theater komt vertellen over de voorstelling 'Máxima komt!', die tijdens het festival te zien is.

Vaste onderdelen

Teun van de Keuken - De chef culinaire zaken komt regelmatig langs in Desmet Live om nieuws en wetenswaardigheden uit de voedselindustrie te bespreken. Hij onderzocht bijvoorbeeld of biologisch eten wel echt zo verantwoord is.

Buitenlandse correspondenten - De Amerikaanse journalist Douglas Heingartner is vandaag te gast in de studio. Afwisselend met enkele collega's uit onder andere Polen en Zwitserland praat hij over LLiNKe thema's in de actualiteit.

Live-muziek - Fado-zangeres Maria de Fatima is vanavond live te horen in de studio. Op haar veertiende won ze al de belangrijkste prijs voor de fado (het Portugese levenslied) en afgelopen oktober kwam haar laatste album uit: 'Alma'. Samen met Daniel Raposo, Aleix de Gispert, Cesar Latorre Trabanco en Felix Hildenbrand zal ze vanavond enkele nummers ten gehore brengen.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK