Gemeente Deventer

wijkcontactraadslid koken voor senioren in wijk 3

Wijkambtenaar en wijkcontactraadslid koken voor senioren in wijk 3

Tijdens het seniorencafé in wijk 3 op woensdag 22 november gaan de wijkambtenaar en een wijkcontactraadslid koken voor de vaste bezoekers en vrijwilligers van het seniorencafé in activiteitencentrum de Venen.

Sinds januari 2006 draait het seniorencafé in wijk 3 met veel succes. Het café is ooit gestart om ouderen een aantrekkelijke ontmoetingsplek te bieden en ouderen uit een isolement te halen. Een grote trekker is de wekelijkse gezamenlijke eetbijeenkomst. Voor een bedrag van EUR 2,50 per persoon kunnen bezoekers gezamenlijk eten en krijgen zij een goede maaltijd. Een vaste kookclub is er wekelijks heel erg druk mee.

Betrokken

Om hun betrokkenheid te tonen en de vaste kookclub ook eens een vrije dag te bezorgen, gaan wijkambtenaar Edwin Broekman en wijkcontactraadslid Jacoliene Mulder (ChristenUnie) een keer koken voor de vaste bezoekers. De kosten voor de maaltijd bedragen ook deze keer EUR 2,50 per persoon.

Vervolg kooksessies

De kooksessie is alleen bedoeld voor de regelmatige bezoekers en vooralsnog eenmalig. Het is dus geen algemeen toegankelijke bijeenkomst. De pers is uiteraard wel welkom. De Wijkaanpak overweegt regelmatig terugkerende kooksessies aan te bieden aan de wijk, waarbij dan ook de wijkprofessionals deelnemen. Bijvoorbeeld de wijkagent, de wijkbeheerder van de corporatie, de wijkopbouwwerker, ouderenwerker, raadsleden en de vaste wijkcorrespondenten van de media om op deze informele manier bewoners en professionals met elkaar in contact te brengen en te weten wat er leeft en speelt in de wijk. Het is een variant op het landelijke initiatief Van Harte's Resto.

Publicatiedatum: 21-11-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 21 november 2006