Gemeente Bolsward


woensdag 22 november 2006

Mededelingen 22 november 2006

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het vergroten van de garage/berging op het perceel Eikenburg
2;
2. voor het veranderen van de voor- en achtergevel op het perceel Abraham Altstraat 3.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:
1. d.d. 6 november 2006, voor het oprichten van een carport op het perceel De Klút 15;

2. d.d. 6 november 2006, voor het verwijderen van de schoorsteen op het perceel Abraham Altstraat 3;

3.d.d. 1 november 2006, voor het oprichten van 4 bedrijfsunits op het perceel De Wymerts 2 A t/m D;

4.d.d. 16 november 2006, voor het oprichten van een bedrijfspand met bedrijfswoning op het perceel De Ward 37 en 37A;
5.d.d. 17 november 2006, voor het veranderen/vergroten van een deel van een voormalig schoolgebouw in een kerk op het perceel Burgemeester Praamsmalaan 35.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 20 november 2006, aan mevrouw S. de Boer, namens de FNP, een vergunning voor het plaatsen van 15 driehoeksborden t.b.v. Promotie van de FNP voor provinciale verkiezingen, in de periode van 22 februari tot en met 7 maart 2007;

2. d.d. 20 november 2006, aan Bond van Friese Vogel Wachten, een ventvergunning, voor het huis-aan-huis verkopen van koek in de periode van 16 tot en met 20 januari 2007.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunning is verleend:

1. d.d. 20 november 2006, aan Lifo Fotobureau Amsterdam, een straatartiestvergunning, voor het maken van straatfotos tijdens Heamiel (20 tot en met 23 juni 2007) en Bolletongersdei (4 oktober 2007).

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Aanwijzing collectieve festiviteiten 2007
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 11 april jl. hebben besloten om voor het jaar 2007 de onderstaande dagen aan te wijzen als dagen waarop collectieve festiviteiten worden toegestaan. Het aanwijzen van deze dagen is mogelijk op basis van artikel 4.1.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening. Het besluit betekent in het kort dat de horeca-inrichtingen op deze dagen niet hoeven te voldoen aan de geluidsvoorschriften die normaliter wel voor hen gelden. Dit aanwijzingsbesluit geldt daarmee als ontheffing van deze geluidsvoorschriften. Overigens is het niet zo dat de horeca-inrichtingen excessief geluid mogen maken, maar alleen voor zover naleving van deze voorschriften redelijkerwijs niet kan worden gevergd.

In het besluit zijn de volgende (in totaal negen) dagen in 2007 aangewezen als dagen waarop collectieve festiviteiten worden toegestaan:

1. jaarwisseling (van 31 december op 1 januari);
2. Koninginnenacht (de nacht voor Koninginnedag);
3 en 4. Elfstedenrijwieltocht (Pinksterweekend, van zaterdag op zondag en van zondag op maandag);
5. en 6. Heamiel (de laatste volle week van juni, van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag);
7. Nachtmarkt (de 4e vrijdag in juni);
8. Bolswards Bluescity (de vrijdag van het 1e volle weekend in september);
9. Bolletongersdei (de 1e donderdag in oktober).

Het aanwijzingsbesluit ligt ter inzage vanaf 22 november a.s. bij het bureau VROM van de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Indien u het met dit besluit niet eens bent kunt u hiertegen binnen zes weken na vandaag een bezwaarschrift indienen. Dit bezwaarschrift moet ingediend worden bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward, postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Kennisgevingsformulier incidentele festiviteiten Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een formulier hebben vastgesteld voor het doen van de melding voor incidentele festiviteiten. Horeca-inrichtingen komen op grond van artikel 4.1.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening voor drie incidentele festiviteiten per jaar per horeca-inrichting in aanmerking, mits zij het college minimaal twee weken voor de aanvang van de festiviteit via het kennisgevingsformulier op de hoogte hebben gesteld. Het kennisgevingsformulier is af te halen bij het bureau VROM van de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Agenda raadsvergadering 28 november 2006
De voorzitter van de raad der gemeente Bolsward nodigt u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad op 28 november 2006 om 19.30 uur in het stadhuis.

De voorzitter voornoemd,
W.Chr. Vroegindeweij.

Van 19.00 tot 19.30 uur houdt de gemeenteraad een inloopspreekuur in de Vierschaar. Onder het genot van een kopje koffie of thee is er gelegenheid voor de inwoners van de gemeente Bolsward om vragen te stellen of onderwerpen onder de aandacht te brengen van de raadsleden.

Agenda
19.30 uur 1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

Informatiepunten (voorbesprekingronde, voorzitter: de heer J. Steringa).

1. Informatieverstrekking algemeen:
a. mondeling door leden van het college (actueel); b. middels ter kennis van de gemeenteraad gebrachte stukken en brieven.
c. actieve informatieplicht college.

2. Vragenuur op grond van artikel 37a van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

3. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. meubilair van de vier basisscholen.

4. Vaststellen kaders eigen bijdragebeleid Wmo 2007.
5. Vaststellen 10e en 11e serie wijzigingen van de Modelbouwverordening 1992.

6. Borgstelling Nationaal Groenfonds en Gemeenschappelijke Kredietbank Friesland.

7. Vaststellen Reglement van de Orde gemeenteraad Bolsward.
8. Vernieuwbouw stadhuis.

21.00 uur Pauze

21.15 uur Bespreekpunten (debatronde, voorzitter: mevrouw W.Chr. Vroegindeweij).

1. Opening.

2. Primus bij hoofdelijke stemming.

3. Besluitenlijst van de vergadering van de raad d.d. 7 november 2006.
4. Benoeming bestuurslid Stichting Sint Anthony Gasthuis Bolsward.
5. Begrotingswijziging.

Besluitvorming (stemronde)

1.

Sluiting.


* Geen inspraak mogelijk o.g.v. artikel 14 lid 2 Reglement van Orde gemeenteraad Bolsward.

Spreekrecht Tijdens de vergadering kunnen de aanwezigen het woord voeren over op de agenda vermelde onderwerpen die onder de informatiepunten staan vanaf agendapunt 3. Zij voeren het woord tijdens de behandeling van het desbetreffende agendapunt in twee termijnen. Degenen die van het spreekrecht gebruik wil maken, moet dit voorafgaand aan de vergadering melden bij mw. J.A. Hartholt, griffier; tel. (0515) 578712.