Gemeente Den Haag

november 2006
Gemeente Den Haag en IZA introduceren ziektekostenverzekering voor Haagse minima (21 november)

De gemeente Den Haag heeft met zorgverzekeraar IZA een contract afgesloten voor een collectieve ziektekostenverzekering voor Haagse inwoners met een laag inkomen. Hagenaars met een bijstandsuitkering of met een ander inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm* kunnen per
1 januari 2007 aan deze aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering deelnemen. De verzekering heet IZA Cura Den Haag.

IZA en de gemeente Den Haag willen met de invoering van de collectieve ziektekostenverzekering onverzekerheid en hoge medische kosten onder minima voorkomen. De gemeente Den Haag betaalt een bijdrage in de premie, waardoor IZA Cura Den Haag een uitgebreid pakket is tegen een aantrekkelijke premie. De premie bedraagt 99 euro per maand.

Uitgebreide dekking met hoge vergoedingen
De collectieve zorgverzekering is uitgebreider dan de normale basisverzekering. De IZA Cura Den Haag dekt in aanvulling op de standaard basisverzekering onder meer:

- een gratis bril via Hans Anders;

- géén eigen bijdrage voor medicijnen;

- 100 procent vergoeding voor maximaal 12 behandelingen fysiotherapie (geldt bij gecontracteerde fysiotherapeuten);

- 100 procent vergoeding tandartskosten tot 450,- euro per persoon per jaar;

- 100 procent vergoeding eerstelijns psychologische hulp tot 525, - euro per persoon per jaar.
Bij aanmelding zorgt IZA voor het opzeggen van de huidige ziektekostenverzekering. Aanmelden moet vóór 20 december 2006.

Vergoeding van medische kosten eenvoudiger
Bij deelname aan de ziektekostenverzekering IZA Cura Den Haag wordt de vergoeding van medische kosten eenvoudiger. Voor tandartskosten, brillen en fysiotherapie hoeven deelnemers geen uitgebreide aanvraag meer te doen bij de gemeente voor bijzondere bijstand. Deze verstrekkingen - de meest voorkomende uit de bijzondere bijstand - zijn in het verzekeringspakket opgenomen. Medische kosten worden in de meeste gevallen rechtstreeks door de zorgverlener met de zorgverzekeraar verrekend. Of de kosten kunnen eenvoudig bij de zorgverzekeraar worden gedeclareerd.