Gemeente Castricum

Aanbieders hulp bij huishouden bekend

Inwoners van Castricum die gebruik maken van hulp bij het huishouden kunnen na 1 januari 2007 kiezen uit zeven aanbieders. Dat is de uitkomst van de aanbestedings-procedure die de gemeenten in Noord-Holland Noord samen hebben gevoerd. Het gaat hier niet om particuliere hulp, maar alleen om hulp bij het huishouden welke via een organisatie wordt geleverd.

De aanbieders die in Castricum hulp mogen leveren zijn:

Stichting Zorgbedrijf Nederland

ViVa!Zorggroep, Thuiszorg IJmond

Stichting West-Friese Zorggroep De Omring

Thuiszorg Kop van Noord-Holland

Actie Thuiszorg BV

Stichting Regionale Thuiszorg (sinds 1 januari 2006 Evean Thuiszorg)

Thuiszorg Service Nederland B.V.

Tezamen zijn de aanbieders in Castricum ruim in staat om alle klanten te bedienen. Dat betekent dat de meeste mensen die hulp bij het huishouden krijgen, hun eigen aanbieder kunnen houden. Een aantal mensen krijgt nu hulp van een aanbieder die niet in bovenstaand lijst staat. De gemeente Castricum doet haar uiterste best om deze mensen vóór 2 december persoonlijk per brief te informeren. De gemeente zal er samen met hen voor zorgen dat zij ook na 1 januari 2007 hulp blijven ontvangen.

De veranderingen hangen samen met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) op 1 januari 2007. Vanaf die datum zijn gemeenten verantwoordelijk voor het regelen van hulp bij het huishouden voor hun inwoners.

Wie hulp krijgt van een niet-geselecteerde aanbieder, wordt geadviseerd om de brief van de gemeente af te wachten. Zijn er daarna nog vragen, dan kan de klant terecht bij het Zorgloket. Het Zorgloket van de gemeente Castricum is van maandag tot en met donderdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur, tel. (0251) 61122. Op de website van de gemeente (www.castricum.nl > Zorgloket) is bovendien een overzicht opgenomen van veel gestelde vragen (en de antwoorden).