Pauline Bieringa lid Raad van toezicht Open Universiteit

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

De staatssecretaris van Onderwijs, cultuur en wetenschap, Bruno Bruins, heeft drs. Pauline Bieringa MBA benoemd tot lid van de Raad van toezicht van de Open Universiteit Nederland. Door het aflopen van de benoemingstermijn van drs. Paul Vlek was een vacature ontstaan. De benoeming is ingegaan op 1 november 2006 voor een periode van vier jaar.

Pauline J.E. Bieringa (47) is directeur Bedrijven en Instellingen bij de Bank Nederlandse Gemeenten nv. Ze studeerde geschiedenis in Groningen en behaalde daarna een MBA aan de Erasmus Universiteit. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als marketing manager bij een organisatie van raadgevend ingenieursbureaus in Den Haag, heeft zij sinds 1990 altijd in het bankwezen gewerkt. Pauline Bieringa werkte van 1990 tot 2001 in verschillende (management)functies bij ING Bank International en ING Barings. Van 2001 tot 2004 was zij als managing director werkzaam bij ING BHF Bank in Frankfurt am Main. Daarna stapte ze over naar de Bank Nederlandse Gemeenten, waar zij als lid van het directieteam verantwoordelijk is voor de kredietverlening aan bedrijven en instellingen. Bieringa is ook lid van de Raad van toezicht van het Hivos-Triodos Fonds.

De Open Universiteit Nederland is een van de toonaangevende instellingen voor hoger afstandsonderwijs in de wereld en een autoriteit op het gebied van zelfstudie en ict-ondersteund onderwijs. Sinds de start in 1984 hebben ruim 250.000 mensen een cursus of wetenschappelijke opleiding aan de Open Universiteit gevolgd. De vakinhoudelijke en onderwijskundige expertise wordt ook ingezet in nationale en internationale samenwerkingsprojecten op het terrein van bijv. e-learning, assessment, open educational resources en professionalisering van onderwijsgevenden.