Ingezonden persbericht


Samenwerking F5 en Secure Computing resulteert in eerste BIG-IP message security module

Bestrijding van ongewenste email aan rand van netwerk

Utrecht, 22 november 2006

F5 Networks, leverancier van oplossingen voor de optimalisatie van applicaties, en Secure Computing, leverancier van gateway beveiliging, brengen de eerste reputatiegebaseerde netwerkbeveiligingsmodule op de markt. Daarvoor is aan de BIG-IP Message Security Module van F5 de reputatie-analysetechnologie Trusted Source van Secure Computing toegevoegd. Het product is ontworpen voor de efficiënte bestrijding van ongewenste email. Tot 70% hiervan wordt al vóór de toegang tot het netwerk, inclusief de firewall, geëlimineerd. Ten opzichte van bestaande anti-spamoplossingen bespaart dat enorm veel bandbreedte en netwerkbeheerkosten.

'Op deze manier kunnen onze klanten hun email al bij de poort van het netwerk selecteren op basis van de betrouwbaarheid van de zender', zegt Jason Needham, Director of Product Management bij F5 Networks. 'De reputatie-analysetechnologie van CipherTrust en nu Secure Computing is daarvoor de meest geavanceerde ter wereld. Voor F5 is het de eerste stap naar een open en geïntegreerd application delivery network.'

TrustedSource analiseert de herkomst van elektronische communicatie en kent daaraan een reputatie toe. Het verschil met reguliere, contentgebaseerde filtering is, dat hij plaatsvindt op meerdere niveau's, waaronder IP, domein, URL en de boodschap zelf. Daardoor behoort ook de beveiliging tegen illustratiespam en zombies tot de mogelijkheden. De module vermijdt het verlies van netwerkcapaciteit door anti-spamfiltering, voegt diversiteit toe aan het filterproces en reduceert het benodigde aantal oplossingen voor de beveiliging.

Volgens een recent rapport van Gartner ('Hype Cycle for Cyberthreats, 2006' van Amrit Williams) is 70% van alle binnenkomende email spam. Daartussen bevinden zich ook virussen, denial-of-service attacks, trojaanse paarden en andere bedreigingen, vaak verstuurd door het almaar stijgende aantal zombies dat Secure Computing dagelijks identificeert. Ook volgens de metingen van Secure Computing stijgt het spamvolume nog altijd. In de afgelopen 9 maanden is het verdubbeld.

-------------------------

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.

Over Secure Computing
Secure Computing (Nasdaq: SCUR) is leverancier van enterprise gateway security. Daarvoor levert het producten voor de beveiliging van websites, email en netwerken. Het bedrijf heeft 19.000 klanten in 106 landen, ondersteund door een wereldwijd netwerk van meer dan 1900 partners. Het hoofdkantoor staat in San Jose, Californië (VS). Meer informatie: www.securecomputing.com.

Over CipherTrust
CipherTrust levert beveiliging voor digitale communicatie in de vorm van oplossingen voor diverse netwerklagen. Het beschermt zowel tegen inkomende ('inbound') gevaren zoals spam, virussen, intrusions en phishing, als overtredingen tegen beleid en regelgeving van uitgaand verkeer ('outbound'). CipherTrust beschermt het mailverkeer van het grootste aantal bedrijven wereldwijd door het intelligente, structurele patroongebaseerde onderzoekssysteem TrustedSource (www.trustedsource.org). CipherTrust is onlangs overgenomen door Secure Computing. Meer informatie: www.ciphertrust.com.

Meer persinformatie:
Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon 026 443 1523 / 06 11 041 635
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl