Time : 11:33:34
Date : 22 November 2006
Sender Name: Union nationale des Mutualités Libres/Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Gezond opgroeien: een gids voor ouders

Kinderen opvoeden is niet altijd even vanzelfsprekend. De dienst Gezondheidspromotie van de LOZ heeft een nieuwe brochure klaar om ouders te ondersteunen in de kleine en grote uitdagingen van het opvoeden van kinderen tot 10 à 12 jaar.

De mijlpalen in de ontwikkeling van jonge kinderen De eerste stapjes, de eerste woordjes, de eerste keer op het potje, enz. Ongetwijfeld enkele belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling van het jonge kind. In de brochure vindt u tal van tips om de motorische ontwikkeling en de spraak- en taalontwikkeling van uw kind te stimuleren. Ook leest u er wanneer u kunt starten met zindelijkheidstraining en hoe u dat het beste aanpakt.

Aandacht voor ingrijpende gebeurtenissen in het leven van jonge kinderen
Sommige gebeurtenissen hebben een grote impact op jonge kinderen. In de brochure vindt u een aantal suggesties om uw kind te ondersteunen bij ingrijpende momenten zoals de komst van een broertje of zusje, de eerste schooldag, de scheiding van mama en papa, het verlies van een dierbare, enz.

Hoe kan je het best communiceren met uw kind(eren) Eenvoudige regels en duidelijke grenzen zijn noodzakelijk om efficiënt te communiceren met jonge kinderen. Maar hoe doet u dat in de praktijk? Waarom is het regelmatig belonen van uw kind zo belangrijk? Hoe kunt u grenzen stellen en met welke trucjes kunt u negatief gedrag het best aanpakken?

Specifieke problemen bij jonge kinderen
Opgroeien en opvoeden gaat niet steeds vanzelf. Ondanks veel liefde, geduld en een positieve aanpak loeren een aantal probleempjes om de hoek. Hoe gaat u het best om met bedplassen, eet- en slaapproblemen, druk gedrag, enz.? In de brochure vindt u nuttige tips en suggesties, maar geen kant-en-klaar recept om uw kind gezond te laten opgroeien. Dat zult u zelf moeten schrijven. We wensen u veel succes!

Meer info ?
De brochure 'Gezond opgroeien: een gids voor ouders' is gratis te verkrijgen in bepaalde plaatselijke ziekenfondskantoren en bij de dienst Gezondheidspromotie van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Sint-Huibrechtsstraat 19, 1150 Brussel. Tel.: 02-778.92.11. - Fax: 02-778.94.04.
E-mail: gezondheidspromotie@mloz.be
website: http://www.mloz.be.

URL: http://www.mloz.be