Gemeente Heerenveen

Voorontwerp-bestemmingsplan Thialf en omgeving

De komende jaren actualiseert de gemeente alle bestemmingsplannen. Met dit voorontwerp-bestemmingsplan worden de bestemmingsplannen `Sport- en recreatiecentrum Thialf (1987)' en Partiële herziening van het ` bestemmingsplan Sport- en recreatiecentrum Thialf' (1992) herzien.
Het bestemmingsplan omvat het gebied waarvan de grenzen globaal worden gevormd door de Amelandlaan, het wandelpad Bausingel, de Heremaweg en De Zanden. In dit bestemmingsplan worden de bestaande functies vastgelegd zoals: de aanwezige sport en recreatiecentra (Thialf, tennis-, sqaush- en bowlingcentrum, kinderparadijs, indoor-kartcentrum), privékliniek, meubel-, keuken- en vloerenwinkel en de woningen tussen de spoorbaan en De Zanden. Verder is in het bestemmingsplan de mogelijkheid opgenomen voor extra parkeerruimte in de groenstrook tussen De Zanden en de Spoorlijn. Dit heeft als doel het bestaande parkeerprobleem van het naast gelegen Hotel `de Heide' op te lossen. Het bestemmingsplan moet nog door de gemeenteraad worden vastgesteld en worden goedgekeurd door het bestuur van de provincie. Voordat de raad het bestemmingsplan vaststelt, kan iedereen mondeling of schriftelijk laten weten wat hij of zij van het plan vindt.
Ter inzage
Het ontwerp-bestemmingsplan, met de daarbijbehorende stukken, ligt met ingang van donderdag 23 november 2006, gedurende 4 weken, tijdens openingsuren, ter inzage op de volgende plaatsen: + de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen.
+ de centrale bibliotheek, Burgemeester Kuperusplein 48 te Heerenveen.
+ Klik hier om het ontwerp-bestemmingsplan te downloaden Inspraak
Gedurende de hiervoor vermelde termijn kan iedereen op de volgende wijze zijn reacties kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen:
+ schriftelijk t.a.v. het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen, postbus 15.000, 8440 GA Heerenveen, of
+ mondeling bij mevrouw F. Driessen, telefonisch op nummer 0513 - 617 745, of bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen.
Informatie/inspraakavond
Op 6 december 2006 om 20.00 uur is er een informatie- en inspraakavond in Thialf (Pim Mulierlaan 1 te Heerenveen). Tijdens deze avond wordt een toelichting op de plannen gegeven en heeft iedereen de gelegenheid om op- en aanmerkingen te maken op de plannen.