Gemeente Het Bildt


Kavels Nij Altoenae
Datum: 22/11/2006

De helft van de kavels Nij Altoenae is in één dag verkocht

De helft van de kavels in het nieuwe uitbreidingsgebied Nij Altoenae-uitbreiding fase 2 is verkocht. Woensdag 15 november was de verkoopmiddag in het gemeentehuis in St.-Annaparochie

Er zijn 5 kavels voor vrijstaande woningen verkocht en er is één kavel in optie uitgegeven. De kavels bestemd voor twee-onder-één kap woningen zijn nog te koop.

Het nieuwe uitbreidingsgebied Nij Altoenae-Uitbreiding fase 2 ligt aan de noordwestzijde van Nij Altoenae en sluit aan op de meest recente bebouwing van het dorp. Nij Altoenae is het jongste dorp van het Bildt. Het is aan het begin van de vorige eeuw ontstaan en viel sinds jaar en dag plaatselijk formeel onder St.-Annaparochie, maar sinds februari 2006 is dit veranderd en is Nij Altoenae nu een zelfstandig dorp. Concreet bestaat de uitbreiding uit 10 bouwkavels ten behoeve van 6 vrijstaande woningen en 4 twee-onder-één kap woningen. De oppervlakte van de twee-onder-één kap kavels is 333 m2 en de grootte van de kavels voor vrijstaande woningen loopt van 619 m2 tot 705 m2. De grondprijs is 90,-- tot 110,-- per m2, exclusief btw. Op dit moment wordt het uitbreidingsplan bouwrijp gemaakt. De verwachting is dat dit eind december van dit jaar gereed zal zijn. Hierna kan in principe gestart worden met de bouw.