Ingezonden persbericht


IBM beveiligingsdivisie Internet Security Systems introduceert nieuwe appliance voor beveiligingsbeheer

Capelle aan den IJssel, 22 november 2006 - IBM (NYSE: IBM) heeft bekendgemaakt dat zijn beveiligingsdivisie Internet Security Systems klanten een nieuwe hardwareoplossing levert voor gecentraliseerd beveiligingsbeheer. De nieuwe appliance is gebaseerd op de bestaande IBM Proventia® Management SiteProtector(tm)-software en ontwikkeld voor het vereenvoudigen van de centrale controle over de verschillende beveiligingsonderdelen binnen de onderneming.

"De beschikbaarheid van de robuuste beheerfunctionaliteit van SiteProtector in een makkelijk te installeren en te beheren appliance zal ons zeker helpen bij het terugdringen van kosten en complexiteit", zegt Jim Burris, Network Administrator bij Kenco Group, Inc. "De mogelijkheid van centraal beheer van al onze beveiligingstechnologieën via SiteProtector heeft al een positieve invloed gehad op onze beveiliging. De nieuwe appliance zal onze beveiligingsactiviteiten nog verder kunnen stroomlijnen."

"Het beveiligingslandschap blijft in termen van complexiteit groeien nu aanvallers steeds nieuwer en geavanceerder manieren ontwikkelen om bedrijfsnetwerken te infiltreren", zegt Greg Adams, Vice-President of Product Development van IBM Internet Security Systems. "Internet Security Systems blijft werken aan de ontwikkeling van manieren om netwerkbedreigingen effectief en eenvoudig te beheren. Wij zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe SiteProtector appliance de efficiency op security-gebied sterk zal stimuleren."

Proventia Management SiteProtector helpt bij het terugdringen van de tijd en de kosten die gepaard gaan met beveiligingsbeheer door gecentraliseerd beheer van netwerk- en hostcomponenten mogelijk te maken. In tegenstelling tot veel concurrerende producten stelt SiteProtector bedrijven in staat de totale reeks van Internet Security Systems-technologieën met één product te beheren, waaronder op netwerk gebaseerde intrusion prevention, multifunctionele systemen, server- en desktopbeveiliging, vulnerability management, anomaliedetectie en e-mailbeveiliging. Met de nieuwe release biedt SiteProtector nu ook beheermogelijkheden voor antivirustechnologie. De brede dekking van de appliance voorkomt de noodzaak van aanschaf van verschillende beheerconsoles. Dat stelt bedrijven in staat om beveiliging efficiënter te organiseren, kosten terug te dringen, de 'up time' van systemen te verbeteren en beter te voldoen aan wet- en regelgeving.

Doordat de nieuwe oplossing in de vorm van een appliance beschikbaar is, kunnen bedrijven hun beveiligingsprocedures vereenvoudigen en is er minder tijd nodig voor installatie, configuratie, onderhoud en upgrades. De gemiddelde set-uptijd van de appliance, die al vooraf geconfigureerd is, is minder dan 30 minuten. Overige nieuwe mogelijkheden zijn een intuïtiever policy management-proces, meer opties voor verkeeranalyse en filtering en een 'update now'-mogelijkheid voor het onmiddellijk toepassen van beveiligingsupdates.

"SiteProtector illustreert waarom Internet Security Systems door IBM is overgenomen]," zegt Julie Donahue, Vice-President of Security and Privacy Services van IBM. "Het opnemen van het proactieve en geïntegreerde beveiligingsplatform van Internet Security Systems in het portfolio van IBM zal het beveiligingsbeheer vereenvoudigen en klanten de bescherming bieden die ze van een marktleider verwachten."

De IBM Proventia-productlijn is een meerlaagse beveiligingsoplossing die is ontworpen om complete bescherming te bieden tegen netwerk- en hostaanvallen voordat deze schade toebrengen. De technologie van Internet Security Systems wordt gesteund door het werk van het IBM X-Force® Research & Development-team.

De Proventia Management SiteProtector-oplossing is eind november 2006 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op http://iss.net/products/Proventia_Management_SiteProtector/product_main_page.html.

De beschermingsoplossingen van Internet Security Systems zijn een aanvulling op de Tivoli-software voor identity and access management van IBM. Deze spelen in op de eisen van klanten op het gebied van beveiliging en privacy.

Over Internet Security Systems, een IBM-onderneming Internet Security Systems, een IBM-onderneming, is al sinds 1994 de betrouwbare beveiligingsadviseur voor duizenden bedrijven en overheden wereldwijd. Het bedrijf biedt bescherming van netwerken, desktops en servers. Het geïntegreerde IBM Proventia®-beveiligingsplatform is ontwikkeld om automatisch te beschermen tegen bekende en onbekende aanvallen. Zo blijven netwerken optimaal functioneren en zijn klanten beschermd tegen aanvallen voordat deze invloed hebben op de bedrijfsactiviteiten. De producten en diensten van Internet Security Systems zijn gebaseerd op de proactieve beveiligingstechnologie van het X-Force® Research & Development-team, een autoriteit op het gebied van beveiliging. De productlijn van Internet Security Systems wordt gecompleteerd door Managed Security Services en Professional Security Services. Meer informatie is beschikbaar op www.iss.net.

Meer informatie
Internet Security Systems
Bert van Es
Sales Director
Telefoon: 010 28 62 600
E-mail: VANBERT@nl.ibm.com
www.iss.net

Progress Communications
Sanjay Korteweg
Account Manager
Telefoon: 020 363 11 52
E-mail: sanjay@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl