Provincie steunt Creiler flora

De provincie Flevoland geeft een subsidie van 2.500 euro aan de Creiler Flora die begin 2007 wordt georganiseerd. De provincie ondersteunt daarmee de ontwikkeling van de bloembollensector in Flevoland en met name in de Noordoostpolder. Het doel is te komen tot een bloembollencomplex in Flevoland , waarin vele disciplines in het bloembollenvak zijn vertegenwoordigd.

De Creiler Flora is een initiatief van de bloembollensector zelf, waar vele telers bereid zijn hun producten ten toon te stellen aan het publiek. Dat publiek bestaat in de eerste plaats uit vakgenoten van binnen en buiten Flevoland (veredelaars, telers, handelaren en exporteurs). Maar ook de consument is van harte welkom om kennis te nemen van de vele kwaliteitsproducten die de organisatie tentoon stelt.

De provincie Flevoland streeft in haar beleid naar een duurzame en concurrerende agrarische sector. Dat kan door de manier waarop de Creiler Flora is georganiseerd. Zowel producent als consument kunnen elkaar als afnemers tijdens deze Flora ontmoeten. Dit moet een bijdrage leveren aan de levensvatbaarheid van de Flevolandse bedrijven en een extra impuls voor verdere teeltontwikkeling.