BredeSchoolNet


Boxtel brengt BredeScholen onder in een stichting

woensdag 22 november 2006

In Boxtel heeft de BredeSchool meer structuur gekregen. Er is een stichting gekomen met een projectleider die inhoudelijk aanstuurt. De schoolbesturen hebben hun bevoegdheden aan de stichting overgedragen.

Waar BredeScholen een stap voorwaarts willen maken, zie je het vaker gebeuren: de organisatie wordt ondergebracht in een stichting, die inhoudelijk aanstuurt. In Boxtel is de nieuwe organisatiestructuur dit jaar ingegaan.

De BSB (BredeSchool Boxtel) bestaat nu uit een stichting met een projectleider (20 uur per week), vier coördinatoren brede scholen (16 uur per week), een sociaal cultureel kinderwerker (20 uur per week), een buurtsportwerker (30 uur per week) en een coördinator VVE. Inhoudelijk worden de laatste vier aangestuurd door de projectleider. De BSB is de werkgever van projectleider, coördinatoren en anderen. Sinds 1 januari 2006 hebben het bestuur van de Brede School Selissenwal en de Stichting Brede School Boxtel Oost hun taken en bevoegdheden overgedragen aan de stichting BSB.

De stichting Brede School Boxtel (BSB) bemoeit zich niet met exploitatie en beheer. Zij stuurt alleen inhoudelijk aan. De inhoud van het bredeschoolbeleid is ondergebracht in diverse thema's in het zogenaamde pluspakket. Op dit moment zijn de thema's:
* Opvoedingsondersteuning

* Ouder- en wijkbetrokkenheid

* Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE)

* Naschoolse activiteiten

* Gezond gedrag en zelfredzaamheid

* Leesbevordering en ICT

Boxtel heeft twee BredeScholen: Selissenwal en de Wilgenbroek. Aan een derde en een vierde wordt gewerkt. De BredeScholen zijn zeer verschillend. De BSB heeft als uitgangspunt dat een brede school moet passen bij de populatie van de wijk.

Meer lezen over de recente ontwikkelingen in Boxtel:
* Communicatieplan BSB, 2006 (Word)

* Beleidsnotitie BSB, 2004 (Word)

* www.bredescholenboxtel.nl

Contactpersoon:
Marusjka Lestrade-Brouwer
Projectleider Brede Scholen
Marusjka.Lestrade(at)boxtel.nl