Gemeente Bunnik


WMO aanbesteding hulp bij het huishouden

Aanbesteding hulp bij het huishouden afgerond, keuzevrijheid cliënt staat centraal

Odijk, 21 november 2006

Op 1 januari 2007 gaat de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in. Hiermee wordt ook de ge-meente Bunnik verantwoordelijk voor maatschappelijke ondersteuning aan haar inwoners die door een beperking niet mee kunnen doen in de maatschappij. De ondersteuning heeft onder andere betrekking op hulp bij het huishouden. De gemeente gaat hiervoor een contract aan met een aantal zorgaanbieders die als beste uit een aanbe-steding naar voren zijn gekomen. Cliënten die voor hulp bij het huishouden in aanmerking komen, hebben keuzevrijheid of zij zorg in natura willen ontvangen en van welke van de gekozen zorgaanbieders zij die zorg gaan afnemen.

De aanbesteding is inmiddels afgerond. De drie voor Bunnik geselecteerde zorgaanbieders zijn Vitras, Thuiszorg Nederland en Nedzorg. Van deze aanbieders biedt Vitras ook nu al zorg in de regio. De twee andere aanbieders zijn nog niet actief in de regio. De nieuwe aanbieders gaan zich de komende tijd in-spannen om medewerkers uit de regio aan te trekken.
Zorgaanbieders die buiten de selectie zijn gevallen, kunnen nog wel formeel bezwaar maken tegen de gunning.

Ook is definitief geregeld dat cliënten die nu al hulp bij het huishouden ontvangen, deze hulp voorlopig nog via hun vertrouwde aanbieder kunnen blijven ontvangen. Pas na een nieuwe indicatie moet de zorg van een van de geselecteerde aanbieders afgenomen worden. Op 1 januari 2008 moet iedereen van de nieuwe zorgaanbieders gebruik maken.