Inst. voor publiek en politiek

Stormloop op StemWijzer

De StemWijzer is vandaag populairder dan ooit. Op dit moment verstrekt de website ruim 30.000 adviezen per uur. De verwachting is dat om 21.00 uur vanavond, als de stembussen sluiten, er deze verkiezingsdag 400.000 adviezen zullen zijn verstrekt. Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) roept gebruikers op zoveel mogelijk voor zes uur een stemadvies op te vragen. De ervaring leert namelijk dat de grootste piek tussen 18.00 uur en 21.00 uur ligt. De kans bestaat dat de StemWijzer tijdens die periode door het massale gebruik trager zal zijn.

Sinds de website op 17 oktober online ging, zijn er tot op 14.30 uur vanmiddag 4,6 miljoen adviezen verstrekt. Bij de verkiezingen in 2003 was dat 2,2 miljoen. De StemWijzer was toen 51 dagen online tegen 37 dagen nu.

Behalve de StemWijzer biedt het IPP rond de verkiezingen nog de websites www.stemmentracker.nl, www.programvergelijking.nl, www.wiekiesjij.nl. Gisteren organiseerde het IPP bovendien de landelijke Scholierenverkiezingen.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Nico Bloot, hoofd communicatie IPP: tel. 06 169 345 92.

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) is een landelijke, niet-partijgebonden organisatie met als doel mensen te betrekken bij politiek en samenleving. Zie ook www.publiek-politiek.nl