ANBO

Wens hogere vergoedingen hoortoestellen

22-11-2006

De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden is maandag jl. een actie gestart voor een hogere vergoeding voor hoortoestellen. Het verhogen van de zorgkosten is volgens deze vereniging gerechtvaardigd, vanwege de grote eigen bijdrage die gevraagd wordt voor geavanceerdere digitale hoortoestellen. De wereld op zijn kop is de reactie van Hans Anders. Volgens deze hoortoestelaanbieder ligt de oplossing juist bij de hoortoestelaanbieders; er is absoluut geen noodzaak tot verhoging van zorgkosten, maar aan meer marktwerking in hoortoestellen. Eén op de 10 hoortoestelklanten koopt bij Hans Anders.

Meer dan 50.000 klanten bevestigen dat de vergoedingen voor hoortoestellen voldoende zijn; Hans Anders biedt al zijn digitale hoortoestellen aan zonder eigen bijdrage voor de klant, ook de meest luxe uitvoeringen. De standaardvergoeding is dus altijd toereikend. Daarom is de vraag om de vergoedingen te verhogen niet nodig. Er zou vanuit de vereniging voor slechthorenden juist druk moeten worden uitgeoefend op de andere marktpartijen om het prijsbeleid bij te stellen in het voordeel van de klant, aldus John Keijsers, directeur Hans Anders. Want een verhoging van de vergoeding betekent uiteindelijk toch een onnodige kostenpost voor de klant: die zal weer hogere premies betalen.

Hans Anders is het wel eens met enkele andere argumenten die de NVVS inbrengt. Deze zijn namelijk wel in het voordeel van de klant. Het principe hoe langer wachten, hoe meer vergoeding` en de voorwaarde dat iemand met één goed oor niet in aanmerking komt voor vergoeding mogen ook als het aan Hans Anders ligt geschrapt worden. www.hoortoestelprijzen.nl