Time : 14:31:43
Date : 22 November 2006
Sender Name: Hugin Benelux

Galapagos en Cystic Fibrosis Foundation breiden alliantie in taaislijmziekte uit

Mechelen, België en Bethesda, Maryland, VS; 22 november 2006 - Galapagos NV (Euronext & LSE: GLPG) heeft de target discovery samenwerking tussen haar servicedivisie BioFocus DPI en de Cystic Fibrosis Foundation (CFF) uitgebreid. De verlenging van de samenwerking met 15 maanden bouwt voort op de alliantie die in april 2005 startte; het gaat om meer dan ¤800.000 aan
onderzoeksbetalingen.
Zoals gepresenteerd tijdens de recente Cystic Fibrosis Conferentie in Denver, VS, gebruikt BioFocus DPI haar SilenceSelect adenovirale platform voor het identificeren van nieuwe drug targets voor therapieën tegen taaislijmziekte.

"Het project verloopt zeer goed, daarom zijn wij verheugd en trots dat de CFF de alliantie met ons wil verlengen. Dit stelt ons in staat om gevalideerde targets aan te leveren die de basis kunnen vormen voor nieuwe geneesmiddelen", aldus Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. "Dat ons platform met succes wordt ingezet door patiëntenorganisaties zoals de Cystic Fibrosis Foundation geeft veel voldoening."

"Wij zijn blij met de kwaliteit van de behaalde resultaten binnen de alliantie tot nu toe. Het innovatieve target discovery platform van Galapagos kan veelbelovende targets opleveren voor de behandeling van taaislijmziekte", volgens Robert J. Beall, PhD, president en CEO van de CFF en Cystic Fibrosis Foundation Therapeutics (CFFT). "Onze interactie met dit team is heel positief, en geeft vertrouwen in een succesvol resultaat van deze alliantie."

Over taaislijmziekte

Cystic fibrosis of taaislijmziekte is een genetische ziekte die in de VS alleen al zo'n 30.000 kinderen en volwassenen treft. Een defect gen zorgt dat het lichaam abnormaal dik, taai slijm produceert dat de luchtwegen blokkeert en vaak leidt tot levensbedreigende longinfecties. Daarnaast belemmert de ziekte een goede werking van de alvleesklier, hetgeen leidt tot problemen bij de voedselopname. De gemiddelde levensverwachting van CF patiënten is gestegen van de vroege kinderjaren tot thans midden dertig, maar veel patiënten leveren een jarenlange strijd tegen verschillende longaandoeningen.

Over de Cystic Fibrosis Foundation en CFFT

De Cystic Fibrosis Foundation heeft tot doel te zorgen voor de middelen voor onderzoek naar medicijnen om Cystic Fibrosis (CF) te genezen en te beheersen en de levenskwaliteit voor CF patiënten te verbeteren. Met geld dat sinds haar oprichting in 1955 bijeengebracht is via schenkingen van privé-personen, bedrijven en stichtingen, steunt het onderzoek van de CF Foundation en de zorg om iedere dag CF patiënten een nieuwe dag erbij te geven.

CFFT is de aan de CF Foundation gelieerde non-profit organisatie die zich richt op geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling. CFFT steunt en beheert activiteiten gericht op het ontwikkelen van CF-geneesmiddelen door onderzoek naar en klinische evaluatie van nieuwe middelen. De CF Foundation biedt financiële ondersteuning aan de activiteiten van CFFT, met name het Therapeutics Development Program. Meer informatie over CF, de Cystic Fibrosis Foundation of CFFT kan gevonden worden op de volgende website: www.cff.org.

Over Galapagos

Galapagos is een beursgenoteerde onderneming die zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, Londen AiM: GLPG) dat programma's heeft om medicijnen te ontwikkelen, gebaseerd op eigen doeleiwitten ("targets") die een rol spelen bij de bot- en gewrichtsziekten osteoartritis, osteoporose en reumatoïde artritis. Via haar divisie BioFocus DPI, biedt Galapagos een breed scala aan van producten en diensten op het gebied van "target-tot-kandidaat medicijn". Farmaceutische en biotechnologie bedrijven krijgen hiermee toegang tot technologie om targets te ontdekken en te valideren alsmede drug discovery activiteiten tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets en collecties van chemische moleculen voor drug discovery. Galapagos heeft meer dan 330 medewerkers, waaronder 144 PhDs, in zeven landen, met hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos en BioFocus DPI is te vinden op www.glpg.com.

CONTACT

Galapagos NV
Onno van de Stolpe, CEO
Tel: +31 6 2909 8028
ir@glpg.com

Cystic Fibrosis Foundation

Suzanne Pattee
VP, Public Policy and Patient Affairs

Tel: +1 301 907 2548
spattee@cff.org

Laurie Fink
Director of Media Relations
Tel: +1 301 841 2602
lfink@cff.org

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, verklaringen die de woorden "gelooft", "verwacht", "streeft naar", "plant", "tracht", "schat", "kan", "zal", "zou kunnen" en "continueert" bevatten, alsmede gelijkaardige uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico's en onzekerheden en andere factoren inhouden die er toe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties van Galapagos, of resultaten van de industrie, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen overdreven vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als weerspiegeling van enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd, tenzij dit wettelijk of reglementair verplicht is.

SilenceSelect® is een geregistreerde handelsmerk van Galapagos NV en/of haar dochterondernemingen.