Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

22/11/2006 - Convenant KVU Plan van Aanpak ondertekend.

Op dinsdag 22 november 2006 hebben de gemeente Voerendaal, de horeca ondernemers, de brandweer en de politie een convenant getekend voor het KVU (Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan) Plan van Aanpak Gemeente Voerendaal.

Door middel van dit convenant verbinden de partijen zich tot de uitvoering van het KVU Voerendaal Plan van Aanpak.

Het KVU (Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan) traject Voerendaal is gericht op het gezamenlijk maken van afspraken in de proactieve, preventieve, handhavende, repressieve, postactieve en communicatieve sfeer.
Evenals het maken, selecteren en uitvoeren van concrete maatregelen. De afspraken en maatregelen hebben rechtstreeks betrekking op de kwaliteit in het algemeen en de veiligheid in het bijzonder, in alle uitgaansgebieden van de gemeente Voerendaal.

De Horeca ondernemers, de brandweer, de politie en de gemeente Voerendaal dragen gezamenlijk verantwoording voor het bieden van een kwalitatief goede en veilige uitgaansomgeving.

De samenwerkingsstructuur is tot stand gekomen via een gestructureerde en integrale aanpak.
Aan de hand van probleeminventarisatie, maatregelenselectie, uitvoering en evaluatie van de betreffende maatregelen, wordt het uitgaan in de gemeente Voerendaal naar verwachting kwalitatief beter, veiliger en gezelliger.

convenantKVU