PvdA Rotterdam


Alleen vrouwen in opvang Korenaarstraat

Wo 22 Nov 2006 - Redactie

De PvdA is tevreden met het besluit van de wethouder dat in het pand aan de Korenaarstraat alleen vrouwen van de Keileweg zullen worden opgevangen. Wethouder Kriens (PvdA) liet vandaag weten dat de opvang aan de Korenaarstraat alleen plaats zal bieden aan de ex-Keilewegvrouwen.

De afgelopen weken heeft de wethouder op drie bijeenkomsten geluisterd naar wat buurtbewoners en ondernemers vonden van de mogelijkheid om anderen dan de Keilewegvrouwen op te vangen in het pand aan de Korenaarstraat. Die bijeenkomsten zijn volgens wethouder Kriens in een goede, soms pittige, sfeer verlopen.
De wethouder heeft naar aanleiding van deze bijeenkomsten besloten om in de Korenaarstraat gefaseerd vrouwen te laten instromen die toe zijn aan begeleid wonen. Dit betekent dat voorlopig niet alle plekken bezet zullen zijn, want de ex-Keilewegvrouwen worden nu nog in een kliniek behandeld en zijn er nog niet aan toe de stap naar begeleid wonen te maken.

PvdA-raadslid Marco Heijmen is tevreden met dit besluit van wethouder Kriens. "De wethouder laat hiermee zien afspraken met bewoners zeer serieus te nemen."
De PvdA-fractie blijft het gemeentebestuur nauwlettend volgen in dit traject omdat ook de afspraken die met de bewoners gemaakt zijn over de veiligheid en over de invloed van bewoners in het beheerconvenant moeten worden nagekomen.