Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 22-11-06

TILBURG, 22 november 2006

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG In de Heuvelstraat hebben agenten gistermiddag, rond 14.45 uur, een 35 jarige Tilburger aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had in een warenhuis diverse
verzorgingsartikelen, die een totale waarde van 40 euro vertegenwoordigden, in zijn jaszak gestopt. Oplettende klanten zagen dit en waarschuwde een medewerker. Buiten de winkel, in het Hendrikhof, trof de beveiligingsmedewerker de Tilburger, die op dat moment de gestolen goederen over een hekwerk gooide. Gealarmeerde agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau. De verdachte is een veelpleger en werd volgens het veelplegersprotocol in verzekering gesteld.

De politie houdt veelplegers actief in de gaten. Deze groep criminelen wordt zwaarder bestraft en blijft eerder in voorarrest, ook voor een gering delict. Reden voor deze aanpak is dat een relatief groot deel van de criminaliteit (60 tot 65 procent) gepleegd wordt door naar verhouding weinig daders (10 tot 15 procent). Het gaat dan om veelplegers vanaf 12 jaar.

Politie houdt Tilburger aan voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft vanmorgen om 02.15 uur in een woning in de wijk Korvel een 43 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. De man had in de woning tijdens een conflict een van zijn dochters vermoedelijk in het gezicht geslagen. Gealarmeerde agenten kwamen ter plaatse en spraken meerdere getuigen in de omgeving van de woning. Deze getuigen vertelden dat kort voor de komst van de politie, de gemoederen in de woning hoog opliepen. Omdat het geschreeuw gepaard ging met het gehuil van kinderen werd de politie geïnformeerd. In eerste instantie verleende de verdachte geen medewerking aan het onderzoek. Nadat de agenten de woning binnengetreden waren troffen ze een van de dochters met een opgezwollen wang. Hierop werd de Tilburger aangehouden. Tijdens het vervoer naar het bureau vond de Tilburger het nodig de agenten te beledigen. Ook hiervan wordt proces verbaal opgemaakt. Op het bureau is de man in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers mogelijk gemunt op hennepkwekerij

TILBURG De politie heeft vanmorgen, in de IJskelderstraat een 25 jarige Tilburger aangehouden, die ervan wordt verdacht samen met een compagnon een inbraak te hebben gepleegd in een woning in de Tongerlose Hoefstraat. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte. De Tilburger is op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten kregen tegen 03.30 uur de melding dat er bij een bedrijf in de Kwaadeinstraat vernielingen gepleegd werden. Ter plaatse zagen de agenten dat er een ladder tegen een gevel van een pand in de Tongerlose Hoefstraat stond. Op dat moment verlieten twee mannen via een ingeslagen raam de woning. Bij het zien van de agenten sprong het tweetal uit het raam en vluchtte weg. Direct zette de politie een achtervolging in. Een van de verdachten kon korte tijd later in de IJskelderstraat aangehouden worden. Hij lag in elkaar gedoken in een bloemperk maar verraadde zich door de henneplucht die hij verspreidde.

Een onderzoek in de woning wees uit dat er op de eerste verdieping een vol in bedrijf zijnde hennepkwekerij gevestigd was. De politie trof in totaal 50 hennepplanten aan. De bewoner, een 47 jarige Tilburger, werd in de woning aangehouden en voor verhoor overgebracht. Zowel de planten als alle kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt of de inbraak gerelateerd is aan de hennepkwekerij

Man mishandelt tijdens uitlaten hond

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van een mishandeling die gisteravond op het parkeerterrein van Station West heeft plaats gevonden. Daarbij raakte een 52 jarige Tilburger gewond.

Het slachtoffer wandelde kort na 18.00 uur met zijn hond bij de vijver. Toen hij richting station liep zag hij een man en vrouw met twee honden lopen. Op het moment dat hij het tweetal passeerde renden de twee honden richting de hond van het slachtoffer. Omdat het slachtoffer de honden niet vertrouwde, tilde hij zijn hond op. Toch lukte het een van de honden, de hond van het slachtoffer te bijten. Om de honden af te weren en uit de buurt te krijgen trapte het slachtoffer tegen een van de honden. De eigenaar van de losgebroken honden was het daar niet mee eens en kwam verhaal halen. Nadat hij het slachtoffer had aangesproken over zijn gedrag sloeg hij de Tilburger meerdere keren met een zaklamp tegen het gezicht. Ten gevolge van deze mishandeling liep het slachtoffer hoofdpijn, een gezwollen slaap en rugpijn op. Ook is zijn bril verbogen en beschadigd.

Politie vindt ruim 200 kilo vuurwerk in schuurtje

GOIRLE Het vuurwerkteam van de politie Midden en West Brabant stelde vanmiddag een onderzoek in, in een schuurtje van een woning, gelegen in het centrum van Goirle naar verboden vuurwerk. In het schuurtje vonden medewerkers van het team een hoeveelheid van circa 200 kilo vuurwerk, bestaande uit diverse soorten en maten. De politie arresteerde de 27 jarige bewoner. Op het bureau is hij in verzekering gesteld. Het vuurwerk werd in beslag genomen en is inmiddels afgevoerd naar de Domeinen.

De politie kon beslag leggen op dit vuurwerk naar aanleiding van een anonieme melding (0800-7000). Via de landelijke meldlijn Meld Misdaad Anoniem kunnen burgers anoniem meldingen doen over misdrijven. Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om illegaal transport, opslag en handel van vuurwerk te melden via M. Deze tips worden doorgespeeld aan het Vuurwerkteam en verder nagetrokken. Dit leidt elk jaar tot bruikbare tips met acties en aanhoudingen tot gevolg.

Bij nadere inspectie bleek het aangetroffen vuurwerk te gaan om: Chinese rollen, lawinepijlen, mortierbommen, flowerbeds etc.

De illegale handel in verboden consumenten vuurwerk veroorzaakt ieder jaar veel onveiligheid door schade en letsel. Het in het bezit hebben van verboden consumenten vuurwerk is een economisch delict en wordt als misdrijf betiteld.

Auteur: Desiree Brabers