Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 22 november

BERGEN OP ZOOM, 22 november 2006

Politie houdt vier verdachten aan voor verkrachting

BERGEN OP ZOOM: De districtsrecherche van Bergen op Zoom heeft deze week een viertal 17-jarige inwoners van Bergen op Zoom aangehouden voor verkrachting van een 17-jarige stadsgenoot. Van het misdrijf, dat in de herfstvakantie in Huijbergen plaats heeft gehad, zijn opnames gemaakt die later op een scholengemeenschap aan een aantal leerlingen is getoond. De politie heeft een aantal mobiele telefoons, waarop het beeldmateriaal is gezien, inbeslaggenomen en opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut voor nader onderzoek. Het viertal zal deze week worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Politie lost 82 zaken op na tweetal aanhoudingen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft met de aanhouding van een tweetal verdachten 82 zaken opgelost die zich af hebben gespeeld in verschillende plaatsen als Bergen op zoom, Tholen, Willemstad, Zevenbergen, Hoge en Lage Zwaluwe, Oudenbosch, Rucphen, Etten-leur en Breda.

Op 25 september werd een 21-jarige inwoner van St. Willebrord op heterdaad door de politie aangehouden. Een getuige had die nacht gezien dat de verdachte een auto aan het openbreken was en had daarop direct de politie gewaarschuwd. Die kon de man op heterdaad oppakken. Tijdens het onderzoek wat daarop volgde kon uiteindelijk op 2 oktober een tweede verdachte worden aangehouden, een 28-jarige inwoner van Etten-leur. Het tweetal bekende zich in de maanden juli, augustus en september, schuldig te hebben gemaakt aan 82 misdrijven waaronder 1 woninginbraak, 6 inbraken in bouwketen en 75 auto-inbraken. De verdachten zitten vast en zullen zich in januari voor de rechter moeten verantwoorden.

Onbekende man bedreigt vrouw

BERGEN OP ZOOM: Een 37-jarige vrouw uit Bergen op Zoom was op dinsdagmiddag boodschappen aan het doen aan de Vlaszak, toen ze werd aangesproken door een onbekende man. Hij praatte erg onduidelijk. Eenmaal buiten stond de man hier te wachten. Hij deed de vrouw oneerbare voorstellen. Toen ze hem duidelijk maakte dat hij weg moest gaan, liet hij haar een mes zien. De politie zal aangifte opnemen van bedreiging.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Streuvelslaan. De daders vernielden een raam en namen een computer weg. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Verdachte van oplichting aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagochtend een verdachte van oplichting aan op de Potlodenlaan. De man zou enkele maanden geleden zeker vijf mensen hebben opgelicht in onder andere Putte en Oud Gastel. De 30-jarige man uit Oud Gastel zou bij mensen aan hebben gebeld en vertelde vervolgens zonder benzine te zitten. Hij leende geld en kwam dit uiteindelijk nooit terug brengen. Onderzoek wees op de verdachte. Hij is dinsdagochtend staande gehouden en bleek gesignaleerd te staan voor oplichting. De politie heeft hem aangehouden, verhoord en in verzekering gesteld.

Jongeman aangehouden in bezit van vuurwerk

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagavond melding dat er vuurwerk werd afgestoken aan de Da Costaflat. De politie ging poolshoogte nemen en zag een groepje jongens lopen. Toen hen werd gevraagd hun zakken te legen, bleek een 16-jarige jongen uit Roosendaal een stel strijkers bij zich te hebben. Hij is aangehouden en verhoord. Hierna is hij thuisgebracht en overgedragen aan zijn ouders. Wat zijn straf zal zijn, zal later worden besproken met justitie.

Auteur: Inge Rijgersberg