Gemeente Gouda


persbericht: bespaarboxen groot succes (22/11/2006)

De bespaarboxen die de gemeente Gouda beschikbaar stelt voor huishoudens met lage inkomens vliegen de winkels uit. In minder dan een halve week tijd was de eerste helft van de 1.250 pakketten vergeven. Inmiddels is de voorraad weer aangevuld. De boxen zijn vanaf zaterdag
25 november weer te verkrijgen bij bakkerij Tanger in de De Rijkestraat, Hema in het centrum en de Marskramer in winkelcentrum Bloemendaal.

De bespaarboxen zijn bedoeld om mensen met lage inkomens te helpen te besparen op de energierekening. Huishoudens die in aanmerking komen voor een bespaarbox hebben inmiddels een brief met waardebon ontvangen.

inhoud bespaarboxen
Er kan gekozen worden uit twee bespaarboxen. In de Bespaarbox licht zitten ongeveer tien spaarlampen, goed voor een besparing van meer dan 100 euro per jaar. In de Bespaarbox energie zit een brievenbustochtborstel, radiatorfolie, tochtstrips, een douchekop, een batterijlader en een schakelklok. Met de Bespaarbox energie kan het voordeel oplopen tot 200 euro per jaar.

aanvullend voordeel voor alle gouwenaren
Geld besparen op de energierekening is niet alleen interessant voor mensen met een laag inkomen. Daarom is op de website van de gemeente Gouda een pagina gemaakt met veel tips en aanbiedingen van energiebedrijven en witgoedwinkels die in het kader van deze actie bereid zijn een aantrekkelijke aanbieding te doen (www.gouda.nl/bespaarbox).