Gemeente Maassluis

Subsidie voor tunnels naar het Balkon

Het college van Burgemeester en Wethouders is zeer content te kunnen berichten dat de gemeente subsidie krijgt voor het aanleggen van twee tunnels die Het Balkon toegankelijk zullen maken. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft nagenoeg de maximale subsidie toegekend voor zowel de tunnel ter hoogte van de Mozartlaan als voor de langzaamverkeerstunnel ter hoogte van station Maassluis-West.

De ministeries van Verkeer en Waterstaat en VROM hebben in februari dit jaar een subsidieregeling aangekondigd ten behoeve van het verminderen/opheffen van de barrièrewerking van spoorzones in stedelijk gebied. De ontsluitingsproblematiek van Het Balkon kwam voor deze subsidie in aanmerking.

In samenwerking met Movares (voorheen Holland Rail Consult) is daarom een tweetal subsidieaanvragen voorbereid voor de verkeerstunnel Mozartlaan en de langzaam verkeerstunnel nabij station Maassluis-West. Op 30 mei 2006 heeft de gemeente beide subsidieaanvragen ingediend bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De besluitvorming ten aanzien van de regeling is, in verband met de vervroegde verkiezingen, naar voren getrokken.

In de afgelopen periode is in samenwerking met Prorail en Movares verder gewerkt aan de voorbereiding van de aanleg van beide tunnels.