Gemeente Breda

Dijklaan wordt opnieuw ingericht

De Dijklaan wordt binnenkort opnieuw ingericht. Ten behoeve van de herinrichting is een Voorlopig Ontwerp gemaakt, dat het college vrijgeeft voor consultatie. De exacte data van de consultatieperiode worden later bekend gemaakt.

Aanleiding van de herinrichting is de slechte staat van het riool, waardoor de bestrating ook verzakkingen vertoont. Op de middenberm, waar nu geparkeerd wordt, drukken de wortels van de bomen de bestrating omhoog. Daarom wordt ook de middenberm vervangen, waarbij het uitgangspunt is dat deze verandert in een groenstrook.

Het Voorlopig Ontwerp gaat uit van een versmalling van de rijbaan en het aanleggen van een parkeerstrook evenwijdig aan de rijweg. Ook de trottoirs worden versmald. De bomen in de middenberm blijven staan en de huidige bestrating van de middenberm wordt veranderd in een grasstrook.

Consultatieperiode

De exacte data van de consultatieperiode worden later bekend gemaakt. Onderdeel van de periode is een inloopbijeenkomst, waar betrokkenen zich nader kunnen laten informeren, vragen kunnen stellen of zienswijzen kenbaar kunnen maken.

Breda, 22 november 2006