Gemeente Wassenaar

LEDEN VOOR DE REGIONALE PROGRAMMARAAD

Wassenaar, 17-11-2006

heeft de gemeente Wassenaar op basis van de Mediawet samen met de gemeenten Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp een regionale programmaraad opgericht.

De regionale programmaraad LRVW adviseert de kabelexploitant, in dit geval Casema, over de samenstelling van het wettelijk basispakket van 15 TV- en 25 radiozenders. Van deze 15 TV- en 25 radiozenders ligt een aantal specifieke zenders vast op basis van de Mediawet en wordt er feitelijk geadviseerd over 8 TV-zenders en 15 radiozenders. Vanwege het verstrijken van de zittingsperiode van de huidige programmaraad zijn de bovengenoemde gemeenten op zoek naar: Leden voor de regionale programmaraad voor kabel-TV en âradio.

De programmaraad bestaat uit acht leden en een voorzitter. Van de acht leden zijn er twee afkomstig uit Wassenaar, twee uit Rijswijk, twee uit Leidschendam-Voorburg en twee uit Pijnacker-Nootdorp. De leden en de voorzitter worden in beginsel voor drie jaar benoemd, waarbij een eventuele herbenoeming tot de mogelijkheden behoort.

Wat houdt het werk inâ¦

De programmaraad vergadert twee tot vier maal per jaar in de avonduren. De raad maakt voor zijn advies over de samenstelling van het basispakket een keuze uit het aanbod van de diverse TV- en radiozenders, waarbij de raad o.a. rekening houdt met de wensen en belangen van de abonnees en de voorschriften uit de Mediawet.

Wat wordt er van u als Wassenaars programmaraadslid verwachtâ¦

Als lid van de programmaraad dient u minimaal 18 jaar te zijn, kabelabonnee te zijn en te wonen in Wassenaar. U heeft een brede en kritische belangstelling voor de TV- en radioprogrammering op de kabel en kunt, los van uw eigen wensen, mee-adviseren over een gevarieerd radio- en TV-pakket dat zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van de abonnees. U kunt goed samenwerken en bent zich bewust van uw verantwoordelijkheid als programmaraadslid.

Enige deskundigheid op juridisch, technisch of communicatief gebied strekt tot de aanbeveling. Als lid mag u niet werkzaam zijn bij of banden hebben met een programma-aanbieder of met een andere belanghebbende partij, bijvoorbeeld de kabelexploitant. De programmaraad moet representatief zijn voor de belangrijkste maatschappelijke, culturele en godsdienstige stromingen die in de vier gemeenten bestaan.

Wat krijgt u ervoor terugâ¦

Het lidmaatschap biedt u de gelegenheid actief inhoud te geven aan de kabelprogrammering en de ontwikkelingen op mediagebied.

Als programmaraadslid ontvangt u een onkostenvergoeding en presentiegeld voor het bijwonen van de vergaderingen.

Hoe kunt u zich kandidaat stellenâ¦

Lijkt de functie van programmaraadslid u interessant, stuurt u dan een brief met curriculum vitae naar de selectiecommissie voor de programmaraad, p/a Postbus 5305, 2280 HH te Rijswijk. Uw brief dient uiterlijk binnen twee weken na het verschijnen van deze advertentie in het bezit van de selectiecommissie te zijn.

Voor informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L. de Leede, tel. 070 - 326 10 00.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.