Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Fietsers lichtgewond door aanrijdingen

Zutphen, 22-11-2006 o Een 20-jarige fietser uit Zutphen raakte dinsdagmorgen 21 november op de Jo Spierlaan lichtgewond door aanrijding met een 22-jarige automobilist uit Enter. Daarnaast gaf een 61-jarige automobilist uit Zutphen op de kruising Draaiomsdreef/Lage Weide in Warnsveld geen voorrang aan een 16-jarige fietser die door de aanrijding lichtgewond raakte.

Bij de eerste aanrijding verleende de fietser rond 07.45 uur geen voorrang aan de automobiliste. Hij liep door de aanrijding rugklachten op.

Bij de tweede aanrijding reed de man reed rond 10.15 uur de rotonde op en gaf hierbij geen voorrang aan de jongen uit Warnsveld. Hij liep pijn aan zijn stuitje en hoofdpijn op. Hij werd voor controle naar het Spittaal gebracht maar mocht na behandeling naar huis.

Tenslotte raakte bij een derde aanrijding een jeugdige fietsster uit Steenderen dinsdagmiddag 21 november op de Graaf Ottosingel gewond door aanrijding met een 74-jarige automobilist uit Doetinchem. Zij is met onbekend letsel opgenomen in het Spittaal.

De automobilist reed richting Warnsveldseweg en naast hem reden drie fietser naast elkaar. Het meisje sloeg rond 15.20 uur, zonder uit te kijken of een hand uit te steken, linksaf en kwam in aanrijding met de auto. Zij werd per ambulance naar het Spittaal vervoerd.